Συνελήφθη ο ληστής «ντελιβεράς» των βορείων προαστίων

Συνελήφθη πρωινές ώρες χθες, στην περιοχή του Αμαρουσίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, ένας 44χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ληστείες κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα κλοπής, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών και υπεξαίρεση.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων ληστειών σε καταστήματα, φαρμακεία και ξενοδοχεία σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, κατόπιν αξιοποίησης πληροφορικών δεδομένων και στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ο 44χρονος ως δράστης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων και συνελήφθη.

Ως προς τον τρόπο δράσης του, ο 44χρονος τουλάχιστον από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, αφού κατόπτευε τους χώρους που στοχοποιούσε και επιβεβαίωνε τη μη ύπαρξη πελατών, εισερχόταν σε αυτούς και με την απειλή όπλου ή μαχαιριού αφαιρούσε χρηματικά ποσά. Μάλιστα, επέλεγε ως θύματα κυρίως γυναίκες.

Επέλεγε να δρα κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες και κινούταν με δίκυκλο, το οποίο του εξασφάλιζε ευελιξία κινήσεων στους οδικούς άξονες.

Για να δυσχεράνει την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του, φρόντιζε να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χρησιμοποιώντας κράνος με λογότυπο γνωστής εταιρίας διανομής, για την οποία εργαζόταν κατά καιρούς, μάσκα και γυαλιά ηλίου, εναλλάσσοντας ρουχισμό ενώ κάλυπτε με πετσέτα ή σακούλα την πινακίδα του επιχειρησιακού του δικύκλου.

Μετά από έρευνα στην οικία και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 0,8 γραμμ. ηρωίνης, πιστόλι τύπου REPLICA, κινητό τηλέφωνο, ρουχισμός και κράνος που φορούσε κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιαστήκαν 13 περιπτώσεις ληστειών και απόπειρα κλοπής σε Κηφισιά, Πεύκη και Μαρούσι. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
22 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρτυρία για τον Βασίλη Καλογήρου: Μπήκε με τρία άτομα σε ένα αυτοκίνητο – Τι ισχύει
22 Φεβρουαρίου, 2025