Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Χαλκίδας

Συνολικά πέντε φορές είχε πραγματοποιήσει παράνομες μεταφορές εντός των φυλακών Χαλκίδας ο σωφρονιστικός υπάλληλος που συνελήφθη για παράβαση καθήκοντος και για δωροδοκία για παράνομες πράξεις.

Η σύλληψη έγινε το απόγευμα της Τετάρτης αφού πρώτα ολοκληρώθηκε έρευνα πολλών ημερών, βάσει της οποίας οι συνάδελφοί του βεβαιώθηκαν ότι ο συνάδελφός του είναι ένας επίορκος υπάλληλος.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι αξιοποίησαν τις κάμερες της φυλακής, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στο σακίδιό του, καθώς εκείνος έμπαινε στο σωφρονιστικό κατάστημα για να αναλάβει υπηρεσία. Στο σακίδιό του βρέθηκαν 203 ναρκωτικά χάπια «έκσταση», 10 συσκευασίες πακέτου σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, 10 κάρτες sim, πέντε κινητά τηλέφωνα και πέντε ακουστικά. Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, το οποίο επιλήφθηκε της προανάκρισης.

Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς για την εισαγωγή των παραπάνω ειδών στο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας θα ελάμβανε 800 ευρώ, ενώ το τελευταίο εξάμηνο είχε προβεί σε άλλες τέσσερις παρόμοιες πράξεις, αποκομίζοντας 1.700 ευρώ. Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, όπου του ασκήθηκε δίωξη για τα προαναφερόμενα αδικήματα και παραπέμφθηκε για απολογία στον κ. Ανακριτή Χαλκίδας. Επιπλέον, κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου εις βάρος του συλληφθέντα.

-Ad-