Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, που υπερψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ.
Επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης υπερψηφίστηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, «Παρών» δήλωσε το ΚΚΕ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης τάχθηκαν κατά.
Σχετικά με τα δυο άρθρα (7 και 13) για τα οποία ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ αποχώρησαν από την ψηφοφορία. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ λόγω του τρόπου διεξαγωγής της ονομαστικής ψηφοφορίας λόγω πανδημίας, το δε ΚΙΝΑΛ υποστηρίζοντας ότι είναι τραγελαφικό να προκαλεί ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ και να αποχωρεί.
Τέλος, το ΚΚΕ αποχώρησε, αλλά με ανακοίνωση του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Θανάση Παφίλη, ανέφερε:
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δηλώνει ότι καταψηφίζει τα άρθρα 7 και 13 του νομοσχεδίου για την «κοινή γονική μέριμνα» για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία αλλά αποχώρησε από αυτήν, η οποία αποτελεί τελικά κοροϊδία. Τέτοιοι χειρισμοί αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ. «Το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια διαδικασία – τραγέλαφο, την οποία χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει την στρατηγική σύμπλευση που έχει με την ΝΔ και τα άλλα κόμματα, προσπαθώντας να εφεύρει κοινοβουλευτικά ανήκουστα τερτίπια για να παρουσιάσει μια ψεύτικη αντιπολίτευση και να εγκλωβίσει τον λαό στο δικομματικό δίλημμα, να τον βάλει να επιλέξει ποιος από τους δύο θα διαχειριστεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει την ζωή του».
Κατά συνέπεια, για άρθρα 7 και 13 ψήφισαν συνολικά 176 βουλευτές, εκ των οποίων 156 υπέρ και 20 κατά. Στους βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται και οι δυο «γαλάζιες» Μαριέττα Γιαννακου και Όλγα Κεφαλογιαννη.