Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος

Σύμφωνα με πληροφορίες που ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης στην Ινδία και πλέον έχει επιβεβαιωθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ένα ινδικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-29 συνετρίβη στην Αραβική Θάλασσα.

Ένα μήνα περίπου μετά την συντριβή ενός ινδικού MiG-29, χθες κατά την διάρκεια εκπαιδεύσεως, συνετρίβη ένα ακόμα μαχητικό αεροσκάφος ίδιου τύπου, που επιχειρούσε στην Αραβική Θάλασσα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ένα νεκρό και ένα αγνοούμενο, όπως μεταδίδει το onalert.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, ένα μαχητικό τύπου MiG-29K συνετρίβη κατά την διάρκεια ασκήσεων στην Αραβική Θάλασσα, ενώ επιχειρούσε από τον αεροπλανοφόρο INS Vikramaditya του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το περιστατικό συνέβη χθες, ωστόσο η είδηση έγινε γνωστή σήμερα, με τα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως από τους δύο πιλότους, ο ένας είναι νεκρός και ο άλλος αγνοείται, ωστόσο αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ότι πρόκειται για το δεύτερο μοιραίο περιστατικό με μαχητικό ΜiG-29, καθώς τον περασμένο Νοέμβριο ένα άλλο μαχητικό ίδιου τύπου συνετρίβη στην περιοχή Γκόα.

Με πληροφορίες από: AMN