Συγγρού: Αποκλείστηκε η τρομοκρατική ενέργεια – Τι κατέθεσε ο 78χρονος

Πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε περίπου τις 6:00 σε κτήριο απέναντι από τoυς στύλους του Ολυμπίου Διός η οποία έγινε αντιληπτή σε μεγάλο κομμάτι της Αθήνας.

Από την έκρηξη ένας 78χρονος υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε χέρια και πόδια. Μεταφέρθηκε στο Λαϊκό όπου γίνονται προσπάθειες να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του. Ο άνδρας έχει τις αισθήσεις του και είναι σε κατάσταση σοκ.

Άλλα δύο άτομα ανέφεραν αναπνευστικά προβλήματα από αναθυμιάσεις αλλά δεν είναι γνωστό εάν μετέβησαν σε κάποιο νοσοκομείο. Έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές σε τουλάχιστον τρία κτήρια. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Σημειώνεται, ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Συγγρού.

Τι κατέθεσε ο 78χρονος

Ο άνδρας είχε τις αισθήσεις του όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η ΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες αναφορικά με τα όσα είπε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν έντονη η μυρωδιά του αερίου στο σημείο, κάτι που τον ξύπνησε.

Όταν σηκώθηκε για να ανάψει το φως και να δει τι γίνεται, τότε σημειώθηκε η έκρηξη.

Τα αίτια

Η ακριβής αιτία της έκρηξης δεν έχει γίνει γνωστή, ακόμα, αλλά όλα δείχνουν πως προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου.

Στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και εκτιμούν οτι η διαρροή αερίου ήταν η αιτία της έκρηξης ωστόσο, έρευνα πραγματοποιεί και το ΤΕΕΜ της ΕΛ.ΑΣ για κάθε ενδεχόμενο.

Η στιγμή της έκρηξης – Τρομακτικό βίντεο

Στο βίντεο φαίνεται αρχικά μια λάμψη και στην συνέχεια ακούγεται η έκρηξη η οποία είναι εκκωφαντική. Να υπενθυμίσουμε ότι από την έκρηξη τραυματίσθηκε σοβαρά ένας 78χρονος και άλλοι δυο άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Μαρτυρία οδηγού: «Από την αριστερή λωρίδα με πέταξε στη δεξιά»

Μια μαρτυρία που δείχνει πόσο δυνατή ήταν ή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Λεωφόρο Συγγρού, κατέγραψε η κάμερα, με οδηγό ταξί να βρίσκεται, ενώ ήταν εν κινήσει, από την αριστερή λωρίδα στη δεξιά!

«Κατάλαβα πως ήταν έκρηξη αλλά όχι από πού ήρθε και τι συνέβη, ούτε αν ήταν από αυτοκίνητο. Η επιβάτης είναι καλά στην υγεία της. Κατέβαινα τη Συγγρού από την αριστερή πλευρά και βρέθηκα στη δεξιά», ανέφερε ο οδηγός του ταξί.