«Σύννεφα» μεταξύ Μητσοτάκη-Σαμαρά – Οι τρεις λόγοι

«Σύννεφα» πάνω από τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά, με την Κυβέρνηση να εξετάζει άλλα ονόματα για τη θέση του Επιτρόπου, αν και ο πρώην Πρωθυπουργός φάνταζε το φαβορί.

Όπως αναφέρει το documentonews.gr, η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να μην προτείνει τον Αντώνη Σαμαρά για να αναλάβει θέση Επιτρόπου, για τρεις λόγους:

Ο πρώτος λόγος είναι ότι ο πρωθυπουργός βλέπει με εξαιρετική δυσπιστία την επιλογή του μεσσήνιου πολιτικού αφού γνωρίζει καλά ότι έτσι «βάζει πάλι στο παιγνίδι» έναν απρόβλεπτο παίκτη ο οποίος διαθέτει και δύναμη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Ο δεύτερος είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα βρισκόταν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό εάν ο Αντώνης Σαμαράς περνώντας από την ακρόαση για την ανάληψη της θέσης του Επιτρόπου, θα έπρεπε να τοποθετηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο μεσσήνιος πολιτικός είναι άγνωστο εάν θα έκανε το χατίρι της κυβέρνησης να δηλώσει πλήρη στήριξη στη συμφωνία οπότε θα κατέρρεε πολύ πιο γρήγορα το εσωτερικό αφήγημα των «μακεδονομάχων».

Ο τρίτος λόγος είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν «περνάει» από τις ισχυρές γυναίκες της οικογένειας. Οι πληροφορίες λένε ότι η μεν Ντόρα Μπακογιάννη δεν ξεχνά την προδοσία Σαμαρά στην κυβέρνηση του πατέρα της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η δε Μαρέβα Γκραμπόφσκι, λένε, ότι έχει σε εκτίμηση τον Μαργαρίτη Σχοινά πρώην εκπρόσωπο της Κομισιόν.