Συνοριοφύλακας Έβρου: «Η προπαγάνδα των τουρκικών αρχών είναι συνεχής»

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων και επιχειρούν να τα διασχίσουν ερχόμενοι, αντιμέτωποι με τη συνοριοφυλακή και τον ελληνικό στρατό.

Στην κάμερα του MEGA μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου, Δημήτρης Δερβεντλής από τις Καστανιές Έβρου για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

«Για τρίτη συνεχομένη νύχτα οι αστυνομικοί αποκρούαν τις επιθέσεις που δεχόντουσαν από τους πρόσφυγες και μετανάστες», δήλωσε ο κ. Δερβεντλής και τόνισε πως δεν είναι μόνο αυτό το σημείο από όπου επιχειρούν να εισέλθουν σε ελληνικά εδάφη, αλλά σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου.

«Οι προσπάθειες είναι συνεχείς και έντονες και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να περάσει», υποστήριξε ο κ. Δερβεντλής.

Ερωτηθείς για το πού βρίσκουν τα καπνογόνα τα οποία οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πετάνε προς τους αστυνομικούς, ο κ. Δερβεντλής ισχυρίστηκε με βεβαιότητα πως τα εφοδιάζονται από τις τουρκικές αρχές. «Η προπαγάνδα των τουρκικών αρχών είναι συνεχής», σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, το πλοίο «Super Fast 11» έχει ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως πλωτό ξενοδοχείο για τους αστυνομικούς που έχουν μεταβεί στην περιοχή για την ενίσχυση των συνόρων.