Συντάξεις – αναδρομικά: Δυσάρεστη ανατροπή και όλα στον αέρα

Συντάξειςαναδρομικά: Ενα αλαλούμ επικρατεί σχετικά με τα αναδρομικά. Αν και όλοι πίστευαν ότι «κλείδωσαν» μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ, αυτό, όμως δεν φαίνεται να ισχύει.

Συντάξεις – αναδρομικά: Ένα κανονικό αλαλούμ επικρατεί με το θέμα των αναδρομικών και την επιστροφή τους για το κρίσιμο δεκάμηνο, δηλαδή για το διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ και τον Ιούνιο του 2015 και το νόμο Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016.

Μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ όλοι πίστευαν ότι είχαν «κλειδώσει» τα αναδρομικά του 10μηνου. Και όχι μόνο αυτό αλλά υπήρχαν διαρροές από την κυβέρνηση που ανέφεραν ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν στους συνταξιούχους σε 72 δόσεις.

Αυτό, όμως δεν φαίνεται να ισχύει. Και δεν θα ξέρουμε με βεβαιότητα τι θα συμβεί αφού υπάρχει μια απόφαση του ΣτΕ που αναμένεται να εκδοθεί και από αυτή θα φανεί το εύρος των οφειλόμενων αναδρομικών.

Αυτό που πρέπει, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, να θεωρείται βέβαιο είναι ότι δεν θα καταβληθούν μέσα στο 2019.

Η νέα απόφαση του ΣτΕ την οποία περιμένει η κυβέρνηση αφορά την αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει ο ΕΦΚΑ κατά πρόσφατης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που είχε καταλογίσει σε συνταξιούχο δικαστή αναδρομικά για την περίοδο από την 1η Ιουλίου 2015 έως την 30η Ιουνίου 2017.

Έτσι, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δηλώνει στα ΝΕΑ ότι το θέμα των αναδρομικών για το 10μηνο δεν έχει τελεσιδικήσει και για τα αναδρομικά που θα προκύψουν θα πρέπει να γίνουν αναλογιστικές μελέτες, να γίνει νόμος και μετά να ξεκινήσει η καταβολή τους.

Με άλλα λόγια όλα είναι στον αέρα για τους συνταξιούχους και όπως και να έχει η διαδικασία ανεξάρτητα τι θα προκύψει θα είναι εξαιρετικά χρονοβόρα!

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γιάννης Μπέζος: «Δεν πολυβλεπόμαστε με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου»
16 Μαρτίου, 2025
Θεοδωρικάκος: «Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο στοχεύουμε στην αντιμετώπιση του δημογραφικού»
16 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Πού θα ρίξει χιόνια τις επόμενες ημέρες
16 Μαρτίου, 2025
Νίκος Πλακιάς για τον ανασχηματισμό: «Όποιος και να ήταν υπουργός θα έφερνε τα παιδιά μου πίσω;»
16 Μαρτίου, 2025
Συλλυπητήρια του Κωνσταντίνου Τασούλα στην ΠτΔ της Βόρειας Μακεδονία για τη φονική φωτιά σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης
16 Μαρτίου, 2025
Επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν για την κατάσταση στη Συρία
16 Μαρτίου, 2025
Βελιγράδι: Ερωτήματα γύρω από τα βίντεο με τους διαδηλωτές – «Δεν χρησιμοποιήσαμε ηχητικά όπλα», λέει η κυβέρνηση
16 Μαρτίου, 2025
Β. Μακεδονία: Πέντε εισαγγελείς θα αναλάβουν την έρευνα για την τραγωδία στο νυχτερινό κέντρο
16 Μαρτίου, 2025
Άγρια συμπλοκή στις Φυλακές Δομοκού
16 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο δυστύχημα στο Περιστέρι: Η στιγμή που το αυτοκίνητο της 22χρονης πέφτει στο ταξί
16 Μαρτίου, 2025