Συντάξεις χηρείας: Ποιοι θα λάβουν έως και 2.080 ευρώ τον Οκτώβριο

Συντάξεις ακόμη και άνω των 2.000 ευρώ θα πάρουν χιλιάδες δικαιούχοι των συντάξεων χηρείας τον Οκτώβριο.

Οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας, μετά τις διορθώσεις στο ποσοστό του νόμου Κατρούγκαλου, από το 50% στο 70%, θα δοθούν από σήμερα, με την καταβολή των συντάξεων Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, όμως, εκκρεμούν και τα αναδρομικά για τους τέσσερις μήνες (τις συντάξεις των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου), που δε δόθηκαν οι αυξήσεις βάσει του νέου ποσοστού.

Οι αυξήσεις ξεπερνούν και τα 300 ευρώ σε χιλιάδες περιπτώσεις, ενώ στις συντάξεις χηρείας του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ φτάνουν ακόμα και τα 450-470.

Έτσι, μαζί με τη σύνταξη Νοεμβρίου, που θα καταβληθεί στο τέλος Οκτωβρίου, οι δικαιούχοι θα πάρουν και τα αναδρομικά, λαμβάνοντας συνολικά ένα ποσό, ακόμη άνω των 2.000 ευρώ.

Παράδειγμα για τις αυξήσεις και τα αναδρομικά στις συντάξεις χηρείας
Χήρα συνταξιούχου του Δημοσίου θα πληρωθεί από αύριο το απόγευμα τη σύνταξη χηρείας με ποσό στα 880 ευρώ μικτά, αντί για 579 μικρά που έπαιρνε με το νόμο Κατρούγκαλου.

Στο εξής αυτή θα είναι η μηνιαία σύνταξη, τα 880 ευρώ. Τον επόμενο μήνα, με τη σύνταξη του Νοεμβρίου, θα πληρωθεί και τα αναδρομικά τεσσάρων μηνών, συνολικά, δηλαδή, το ποσό 1.200 ευρώ.

Έτσι, με τη σύνταξη Νοεμβρίου θα λάβει 2.080 ευρώ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σερβία: Πέταξαν καπνογόνα και φωτοβολίδες μέσα στη βουλή – Με εγκεφαλικό μια βουλευτής
4 Μαρτίου, 2025
Τα τρία σενάρια για το τροχαίο στην Κατεχάκη που ξεκλήρισε μια οικογένεια – Σοκάρουν οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας
4 Μαρτίου, 2025
Κρήτη: Άγρια επίθεση ηλικιωμένου από συγγενή του – Δίνει μάχη για τη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
4 Μαρτίου, 2025
Ο Τραμπ εντείνει τον εμπορικό του πόλεμο, ανακοινώνοντας δασμούς – Πεκίνο και Οτάβα προχώρησαν σε αντίμετρα
4 Μαρτίου, 2025
Αλέξης Κούγιας: Βαθιά συγκίνηση στους επικήδειους των παιδιών του, Μάιρας και Χρίστου Κούγια – «Ήμασταν η πρώτη σου προτεραιότητα – Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ»
4 Μαρτίου, 2025
Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγός γερανού της Τροχαίας που κλήθηκε για να μεταφέρει οχήματα
4 Μαρτίου, 2025
Κυλλήνη: Ανατίναξαν ATM και πήραν 140.000 ευρώ
4 Μαρτίου, 2025
Υπ. Παιδείας: Θα υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και φέτος – Θα ανακοινώσουμε λίστα με 50 κορυφαία ξένα πανεπιστήμια
4 Μαρτίου, 2025
ΕΛΓΑ: 38 εκατ. ευρώ σε 12.915 δικαιούχους για ζημιές στη φυτική παραγωγή και για απώλεια ζωικού κεφαλαίου
4 Μαρτίου, 2025
Αρβανίτης: Η Ελλάδα δίπλα σε τριτοκοσμικές χώρες για τις παραβιάσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα
4 Μαρτίου, 2025