Συντάξεις χηρείας: Ποιοι θα λάβουν έως και 2.080 ευρώ τον Οκτώβριο

Συντάξεις ακόμη και άνω των 2.000 ευρώ θα πάρουν χιλιάδες δικαιούχοι των συντάξεων χηρείας τον Οκτώβριο.

Οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας, μετά τις διορθώσεις στο ποσοστό του νόμου Κατρούγκαλου, από το 50% στο 70%, θα δοθούν από σήμερα, με την καταβολή των συντάξεων Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, όμως, εκκρεμούν και τα αναδρομικά για τους τέσσερις μήνες (τις συντάξεις των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου), που δε δόθηκαν οι αυξήσεις βάσει του νέου ποσοστού.

Οι αυξήσεις ξεπερνούν και τα 300 ευρώ σε χιλιάδες περιπτώσεις, ενώ στις συντάξεις χηρείας του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ φτάνουν ακόμα και τα 450-470.

Έτσι, μαζί με τη σύνταξη Νοεμβρίου, που θα καταβληθεί στο τέλος Οκτωβρίου, οι δικαιούχοι θα πάρουν και τα αναδρομικά, λαμβάνοντας συνολικά ένα ποσό, ακόμη άνω των 2.000 ευρώ.

Παράδειγμα για τις αυξήσεις και τα αναδρομικά στις συντάξεις χηρείας
Χήρα συνταξιούχου του Δημοσίου θα πληρωθεί από αύριο το απόγευμα τη σύνταξη χηρείας με ποσό στα 880 ευρώ μικτά, αντί για 579 μικρά που έπαιρνε με το νόμο Κατρούγκαλου.

Στο εξής αυτή θα είναι η μηνιαία σύνταξη, τα 880 ευρώ. Τον επόμενο μήνα, με τη σύνταξη του Νοεμβρίου, θα πληρωθεί και τα αναδρομικά τεσσάρων μηνών, συνολικά, δηλαδή, το ποσό 1.200 ευρώ.

Έτσι, με τη σύνταξη Νοεμβρίου θα λάβει 2.080 ευρώ.