Σύψας: Ο μήνας-«φωτιά» για την αύξηση κρουσμάτων

Για έναν δύσκολο χειμώνα προειδοποιεί ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, τονίζοντας πως ενδέχεται τα κρούσματα να αυξηθούν τέλος Νοεμβρίου, προσθέτοντας πως θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο.

«Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος γιατί θα έχουμε δύο παράλληλες επιδημίες και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η έντασή τους» είπε για τη συνύπαρξη κορονοϊού και εποχικής γρίπης, καλώντας τις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν για την τελευταία.

«Σαν κοινωνία πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο και να ελπίζουμε ότι θα έρθει το καλύτερο. Υπάρχει σύγχυση τι είναι το δεύτερο κύμα. Τον χειμώνα, τέλος Νοεμβρίου, θα έχουμε πιθανή αύξηση, θα έχουμε μία επανάκαμψη της επιδημίας, αυτό θα είναι το λεγόμενο δεύτερο ή τρίτο κύμα. Κανείς δεν ξέρει πόσο έντονο θα είναι. Ο ιός το καλοκαίρι μας διέψευσε» ανέφερε.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας υπογράμμισε την ανάγκη αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης η οποία επιδεινώνει τις συνέπειες της πανδημίας του κορονoϊού.

«Με ανησυχεί το κίνημα» είπε για τους αρνητές της μάσκας «είναι φοβερά επικίνδυνο, η επιδημία της παραπληροφόρησης είναι το ίδιο επικίνδυνη με την πανδημία. Πρέπει να δίνουμε σωστή πληροφόρηση, να πείθουμε τους πάντες».

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα το άνοιγμα των σχολείων «πιέζει τον δείκτη μετάδοσης επιδημίας, όμως η πίεση είναι ελάχιστη και δεν μας ανησυχεί». Κάλεσε τους γονείς να επικοινωνούν άμεσα με τον γιατρό τους αν δουν έστω και ένα σύμπτωμα στο παιδί όταν ξεκινήσουν τα μαθήματα.