Συρία: Αμερικανικό μαχητικό βομβαρδίζει θέσεις του στρατού (video)

Εναέριο βομβαρδισμό κατά Σύρων στρατιωτών κοντά στην συνοριακή πόλη Qamishli, εξαπέλυσε μαχητικό αεροσκάφος F-15E της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με πληροφορίες ανεξάρτητου στρατιωτικού ανταποκριτή στην περιοχή.

Αφορμή φαίνεται να ήταν μία σύγκρουση μεταξύ κατοίκων της περιοχής και αμερικανικών στρατευμάτων νωρίς την Τετάρτη στο συριακό χωριό Khirbet Ammo κοντά στην πόλη Qamishli, η ένταση κλιμακώθηκε και ένα παιδί έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αμερικανικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ όταν οι κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να εμποδίσουν το πέρασμα ενός στρατιωτικού κομβόι που είχε εισέλθει σε περιοχή ελεγχόμενη από τις αρχές της Συρίας.

Την ίδια ώρα, ένας στρατιωτικός δημοσιογράφος, δημοσίευσε βίντεο αναφέροντας ότι η αμερικανική πολεμική αεροπορία επιτέθηκε στις θέσεις του Συριακού Στρατού στο Qamishli. Το βίντεο φαίνεται να δείχνει ένα μαχητικό F-15E που ανήκει στην USAF να πετάει πάνω από την περιοχή. Ο δημοσιογράφος ισχυρίστηκε ότι το μαχητικό έριξε βόμβα ως προειδοποίηση στο συριακό στρατό. Ο Αμερικανικός στρατός δεν έχει δώσει μία επίσημη απάντηση στους ισχυρισμούς.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1227588648679415811

Πηγή: OnAlert