ΣΥΡΙΖΑ: 3+1 πρόσωπα για την ηγεσία του κόμματος

Σε ύφεση βρίσκονται οι εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία λόγω της έναρξης της τριήμερης συνεδρίασης στη Βουλή επί των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης.

Μάλιστα η προγρμματισμένη για την Τετάρτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος αναβλήθηκε και μετατέθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα καθώς η Κουμουνδούρου αποφάσισε ότι ήθελε να προσηλωθεί στην προεργασία για την δυναμική και συντεταγμένη εμφάνιση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή. Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα εκπροσωπήσει στη Βουλή ο μεταβατικός Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής του ομάδας Σωκράτης Φάμελλος.

Η Πολιτική Γραμματεία της Δευτέρας αναμένεται πάντως να καταλήξει σε λεπτομέρειες αναφορικά με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το διήμερο 15-16 Ιουλίου όπου κατά πάσα πιθανότητα θα κατατεθούν και οι υποψηφιότητες των στελεχών που επιθυμούν να πάρουν μέρος στην κούρσα της διαδοχής. Κατά τις πληροφορίες συζητείται το ενδεχόμενο να υπάρξει και μία μικρή παράταση στην υποβολή των υποψηφιοτήτων πιθανότητα που δεν μπορεί να υπερβεί το πολύ την μία εβδομάδα.

Ως προς τους υποψηφίους συντελούνται όπως είναι φυσικό παρασκηνιακές διεργασίες μεταξύ στελεχών και εκπροσώπων τάσεων προτού ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Κατά τις πληροφορίες υπάρχουν επαφές ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Αλέξη Χαρίτση ώστε τελικώς να κατέβει ο ένας από τους δύο και όποιος δεν θέσει υποψηφιότητα να στηρίξει τον άλλον, ενώ σε διαβουλεύσεις με κορυφαία στελέχη βρίσκεται και ο Νίκος Παππάς ο οποίος με τις κινήσεις του υποδηλώνει ότι ενδιαφέρεται για τη διεκδίκηση της ηγεσίας. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μάλλον δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάτι στο οποίο θα καταλήξει όπως φαίνεται μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.