ΣΥΡΙΖΑ: 4 ερωτήματα σε ΝΔ και Πιερρακάκη για τη νέα δημοσκόπηση της OpinionPoll

Δύο οι εταιρείες, ένας όμως ο ιδιοκτήτης! Η μία από αυτές είναι εταιρεία δημοσκοπήσεων που προσδιορίζει στην τελευταία μέτρησή της τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 13,9 μονάδες και η δεύτερη εταιρεία συμβούλων και στρατηγικής που τον Ιούλιο του 2020 πήρε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών και Τεχνολογίας και Έρευνας που εποπτεύεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης απευθείας ανάθεση!

Το θέμα αναδεικνύει η αξιωματική αντιπολίτευση και ειδικότερα ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μάριος Κάτσης ρωτώντας εάν η δημοσκοπική εταιρία Opinion Poll ανήκει στο payroll του Μαξίμου.

Σημειωτέον πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει ασχοληθεί και στο πρόσφατο παρελθόν με την συγκεκριμένη εταιρεία, ενώ κατά τις πληροφορίες θα επιμείνει στο θέμα και το επόμενο διάστημα.

Για την ακρίβεια στις 2 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε για την Opinion Poll παρέμβαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με επιστολή των βουλευτών του μελών της Επιτροπής προς τον πρόεδρο Αθανάσιο Μπούρα για “περίεργη δημοσκόπηση” της εν λόγω εταιρείας που είχε δημοσιευτεί στις 31 Μαϊου του 2021. Αξιοποιώντας το Νόμο Ρουσόπουλου που δίνει τη δυνατότητα κατόπιν αιτήματος της Μόνιμης Επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής να προσκομιστούν από τη δημοσκοπική εταιρία πρωτογενή δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με το κόστος, τον τρόπο και μέθοδο διενέργειας της δημοσκόπησης και εξαγωγής αποτελεσμάτων.

Όπως αναφέρει ο Μάριος Κάτσης ύστερα από έναν μήνα σιωπής ο κ. Μπούρας αρνήθηκε το αίτημα με εντελώς προσχηματικούς λόγους παραβιάζοντας το Νόμο και καλύπτοντας επί της ουσίας την εταιρεία Opinion Poll. Την εταιρεία που δίνει σήμερα προβάδισμα 13,9 μονάδες στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και διαφορά 25,9 μονάδων του πρωθυπουργού έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς την καταλληλότητα για το αξίωμα του πρωθυπουργού.

“Για άλλη μια φορά μία δημοσκόπηση έρχεται ως μάννα εξ ουρανού να “μακιγιάρει” την τραυματισμένη εικόνα του πρωθυπουργού λίγες ώρες πριν ανέβει στη ΔΕΘ” σχολίασε στα social media ο τομεάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος νωρίτερα αποκάλυψε ότι: Η εταιρεία Opinion Poll σύμφωνα με το μητρώο δημοσκοπήσεων του ΕΣΡ και το ΓΕΜΗ ανήκει εξ ολοκλήρου σε πρόσωπο που κατέχει σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ και την εταιρεία Reposition Strategy LtD. Οι δύο επιχειρήσεις έχουν την ίδια διεύθυνση.

Ο Μάριος Κάτσης θέτει προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη τέσσερα ερωτήματα:

  • Για ποιον λόγο προέβη σε απευθείας ανάθεση στην εν λόγω συμβουλευτική εταιρεία που συνδέεται άμεσα με την δημοσκοπική εταιρεία και με ποια κριτήρια την επέλεξε;
  • Ποιο ήταν το φυσικό αντικείμενο και το παραδοτέο του συγκεκριμένου έργου;
  • Σε τί συνέβαλε στην επιδημιολογική επιτήρηση και το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το έργο αυτό;
  • Είναι η δημοσκοπική εταιρεία OpinionPoll στο Payroll του Μαξίμου με χρήματα των φορολογούμενων πολιτών;