ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι τα ψέματα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δεν έφθαναν τα ψέματα για την πανδημία, ξεκίνησαν και τα ψέματα για την ακρίβεια λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του κυρίου Μητσοτάκη για αύξηση του κατώτατου μισθού τον ερχόμενο Μάιο, χωρίς να προσδιορίζει ωστόσο το ποσοστό της αύξησης. Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για πανικό του πρωθυπουργού επιμένει ότι ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να ανέβει στα 800 ευρώ καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα φτωχοποίηση του πληθυσμού με τον κ. Μητσοτάκη απλώς να παρακολουθεί αμέτοχος και ανέμελος την κατάσταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την πρωθυπουργική συνέντευξη στον Αντέννα σχολίασε δηκτικά πως το ψέμα είναι η δεύτερη φύση του κ. Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Παρουσίασε δε ένα ένα “τα ψέματα Μητσοτάκη” με αιχμή τον ισχυρισμό του πως “γίνονται δωρεάν μοριακά τεστ στην Ελλάδα”.Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προφανώς και γίνονται δωρεάν μοριακά τεστ αλλά μόνο σε δημόσιες δομές και αποτελούν μόλις το ¼ των τεστ που πραγματοποιούνται καθημερινά. Τα υπόλοιπα γίνονται στον ιδιωτικό τομέα και πληρώνονται από τους ίδιους τους πολίτες. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει η Κουμουνδούρου επιβεβαίωσε ότι δωρεάν μοριακά τεστ γίνονται μόνο πριν από την εισαγωγή στο νοσοκομείο και όχι στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι ψεύδεται δηλώνοντας ότι και “σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν συνταγογραφούνται τα τεστ”. Κάνει λόγο για προφανές ψέμα καθώς τα μοριακά τεστ είναι δωρεάν σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες είτε με συνταγή γιατρού, είτε σε δημόσιες δομές, είτε προληπτικά. Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία,Ιρλανδία, Ισπανία, Αυστρία, Σουηδία, Δανία, Βέλγιο είναι μόνο μερικές από αυτές τις χώρες αναφέρει η Κουμουνδούρου. Αναφορικά με το πρωτόκολλο του 50%+1 ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ τονίζει ότι και εδώ ο πρωθυπουργός είπε ψέματα. “Το πρωτόκολλο του 50%+1 το πρότεινε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων” δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του την ώρα που τα μέλη της Επιτροπής Τάκης Παναγιωτόπουλος και Αλκιβιάδης Βατόπουλος δημοσίως δήλωσαν ότι ήρθε στην επιτροπή ως πρόταση του υπουργείου Παιδείας.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός είπε ψέματα λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει προσλάβει στο ΕΣΥ όσους γιατρούς ήταν διαθέσιμοι. “Γνωρίζει πολύ καλά τις λίστες εκατοντάδων διαθέσιμων γιατρών, που είναι επιλαχόντες σε προκηρύξεις μόνιμων θέσεων και δεν τούς προσλαμβάνει” σχολιάζει η Κουμουνδούρου.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αμφισβητεί την πρωθυπουργική αναφορά πως “περιστατικά covid διακομίζονται στον ιδιωτικό τομέα και ότι είναι μεγάλο κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο να επιτάξει το δημόσιο κρεβάτια για να είναι άδεια”. Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση τα κρεβάτια του ιδιωτικού τομέα παραμένουν άδεια διότι με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου υγείας γίνεται από τους ιδιώτες επιλογή περιστατικών με ήπια συμπτώματα που χρειάζονται νοσηλεία μόνο λίγων ημερών.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε “τα χυδαία ψέματα για τη μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα χαρακτηρίζοντας φραστικό λάθος τα όσα ψευδώς είχε πει στη Βουλή και συνεχίζει και σήμερα να ψεύδεται ισχυριζόμενος πως δεν παρέλαβε ποτέ τη μελέτη.

Τέλος ο πρωθυπουργός μετά την ανακοίνωση της “κοροϊδίας” του 2% για τον κατώτατο μισθό,-λέει ο ΣΥΡΙΖΑ- έτρεξε να κάνει αυτό που έλεγε πως δεν αντέχει η οικονομία, δηλαδή να ανακοινώσει νέα -ανεπαρκή- αύξηση του κατώτατου.