ΣΥΡΙΖΑ: Αυταρχισμός και καταστολή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Για αυταρχισμό και καταστολή καταγγέλλει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας καθώς όχι μόνο δεν απάντησε στα ερωτήματα για τις σχέσεις υπουργών του με τον υπόδικο Φουρθιώτη αλλά συγχρόνως είπε ότι οι δημοσιογράφοι που διώκονται για τις αποκαλύψεις του στο σκάνδαλο της Novartis είναι μέλη συμμορίας.

Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση η χθεσινοβραδινή καταληκτική ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την καθεστωτική συμπεριφορά και τις στενές σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τη νύχτα. “Αντί να επιχειρήσει να δώσει έστω κάποια απάντηση στις επίμονες ερωτήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξυπηρετήσεις και την ασυλία που φέρεται να παρείχε στον υπόδικο τηλεπαρουσιαστή, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα” σχολίασε καυστικά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάνοντας λόγο για “καθεστώς Μητσοτάκη”. Καλό όμως είναι να γνωρίζει ότι τα καθεστώτα στις δημοκρατικές κοινωνίες, συνήθως πέφτουν με πάταγο αναφέρει η Κουμουνδούρου εν είδει προειδοποίησης. Την ίδια ώρα ο τομεάρχης δικαιοσύνης του κόμματος Θ. Ξανθόπουλος επισημαίνει πως οι απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί περί “υποκόσμου και συμμορίας” τις οποίες απηύθυνε ο πρωθυπουργός στη Βουλή κατά δημοσιογράφων που αποκάλυψαν πτυχές του σκανδάλου Novartis και καλούνται ως κατηγορούμενοι, συνιστούν ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Επίσης, αναφέρει πως καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας, στοχοποιούν την ερευνητική δημοσιογραφία και υπονομεύουν συνολικά το κράτος δικαίου. Ο τομεάρχης σημειώνει πως ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του έχουν ακέραια την ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και την ποινικοποίηση της δημοσιογραφικής έρευνας.

Οι διώξεις κατά δημοσιογράφων έχουν καταδικαστεί ήδη από διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις αλλά και την Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων. Επίσης καταγγελτικά σχόλια για το θέμα έχει κάνει και ο ίδιος ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος.