ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η κρυφή ατζέντα της ΝΔ στη φορολογία

Για κρυφή ατζέντα της ΝΔ στη φορολογία κάνει λόγο η Κουμουνδούρου καταγγέλλοντας τους μηχανισμούς του κ. Μητσοτάκη ότι προσπαθούν να την αποκρύψουν από τον ελληνικό λαό και μάλιστα με αλαζονικό τρόπο.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τα στοιχεία από τα φορολογικά έσοδα φανερώνουν τα ψέματα που επιμένουν να προβάλουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Με βάση αυτά τα στοιχεία μόνο για φέτος τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν κατά τέσσερα δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, ενώ το πρώτο τετράμηνο του 2023 τα έσοδα από φόρους ήταν κατά 1,5 δισ. ευρώ περισσότερα από τα προϋπολογισμένα. Επίσης, όπως αναφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι έμμεσοι και συγχρόνως πιο άδικοι φόροι έφθασαν στο 60% των φορολογικών εσόδων, μειώνοντας δραματικά τα εισοδήματα κυρίως αδύναμων και μεσαίων που πρωτίστως πλήττονται από την έμμεση φορολόγηση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταγγέλλουν τον κ. Μητσοτάκη πως επιτίθεται στο εισόδημα των πολιτών μέσω των έμμεσων φόρων και προσφέρει φοροαπαλλαγές στους ισχυρούς, κάτι που συνιστά το πραγματικό του σχέδιο για την επόμενη τετραετία. Την ώρα που οι πιο αδύναμοι πολίτες πιέζονται από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ, αλλά προανήγγειλε και την κατάργηση των επιδομάτων σε περίπτωση που επανεκλεγεί, επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου.

Στον αντίποδα σχολιάζουν πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν προβλέπει καμιά αλλαγή στη φορολογία επιχειρήσεων, αλλά στα υπερκέρδη εταιριών ενέργειας και δυίλισης. Στελέχη του κόμματος διευκρινίζουν πως οι μόνες επιχειρήσεις στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα επιβάλει φόρους και μάλιστα έκτακτους είναι οι επιχειρήσεις ενέργειας και τα διυλιστήρια, οι οποίες παρουσιάζουν ουρανοκατέβατα υπερκέρδη μάλιστα μόνο για το 2022 αθροιστικά περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά είναι, λένε στην Κουμουνδούρου τα υπερκέρδη των δέκα επιχειρήσεων που θα φορολογηθούν εκτάκτως ώστε να επιστρέψουν ως έσοδα στο δημόσιο για να γίνουν κοινωνική πολιτική. Θυμίζουν δε, πως σε ολόκληρη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών την ώρα που στη χώρα μας υπήρχε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως σε αντίθεση με τη ΝΔ το πρόγραμμα του κόμματός τους προβλέπει μειώσεις σημαντικών φόρων που αφορούν και τις επιχειρήσεις όπως θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλους και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ενός άδικου φορολογικού βάρους που επιβαρύνει οριζόντια επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Σημειώνουν επίσης την μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ που περιορίζει σημαντικά τις τιμές εφοδίων και εξόδων στις επιχειρήσεις όπως επίσης και τον ανασχεδιασμό του Ταμείου Ανάκαμψης από το οποίο έχει αποκλειστεί το 97% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Έκρηξη στο ρωσικό προξενείο στη Μασσαλία: Έχει χαρακτηριστικά τρομοκρατικής επίθεσης, λέει το ΥΠΕΞ της Ρωσίας
24 Φεβρουαρίου, 2025
Ο πάπας Φραγκίσκος πέρασε μια ήρεμη νύχτα, αλλά παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
24 Φεβρουαρίου, 2025
«Προσπάθησε να με πνίξει και με βίασε» λέει 56χρονη που κατήγγειλε 33χρονο για σεξουαλική κακοποίηση – Σήμερα η δίκη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Άρειος Πάγος για Τέμπη: Ουδείς δικαιούται να τρομοκρατεί τους δικαστικούς λειτουργούς
24 Φεβρουαρίου, 2025
Προς επαναλειτουργία το «Allou! Fun Park»: Δόθηκε το πράσινο φως από τον Δήμο Ρέντη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Γαλεντέρης για Καλογήρου: Οι τοξικολογικές δεν μπορούν να βρουν την αιτία θανάτου χωρίς τις ιστολογικές – Δεν αποκλείουμε τίποτα
24 Φεβρουαρίου, 2025
Δυστύχημα στα Τέμπη: Τα συγκινητικά λόγια της γιαγιάς του Γεράσιμου – Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού
24 Φεβρουαρίου, 2025
Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Τι θα γίνει με μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ – Η απόφαση των εργαζομένων
24 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Το «καλό σενάριο» για δικομματική κυβέρνηση κερδίζει έδαφος – Ο διπλασιασμός ποσοστών του AFD στις μετεκλογικές προκλήσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Αλέξης Κούγιας: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο γνωστός ποινικολόγος – «Μην μας πιέζετε για δηλώσεις» λένε τα παιδιά του
24 Φεβρουαρίου, 2025