ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί θα θέσουν υποψηφιότητα για την προεδρία

Αρχίζει και ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το θέμα των υποψηφιοτήτων στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δέκα ημέρες πριν από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος όπου θα κατατεθούν και επισήμως τα ονόματα των διεκδικητών της αρχηγίας.

Ήδη ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δήλωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα γιατί διαφωνεί με την ακολουθούμενη διαδικασία καθώς έχει καταθέσει και ενστάσεις σε σχέση με τον οδικό χάρτη που αποφάσισε το συλλογικό όργανο την προηγούμενη Κυριακή. Με σημερινές του δηλώσεις στα Παραπολιτικά διασαφήνισε πως “προφανώς δεν προτίθεται να συμμετάσχω σε καμιά διαδικασία εκλογής νέου προέδρου από μία διαδικασία που δεν με βρίσκει σύμφωνο” προσθέτοντας πως ένας πρόεδρος δεν μπορεί με μία fast track διαδικασία, με έναν αποτυπωμένο εσωτερικό πολιτικό συσχετισμό να πρέπει να προκαταβάλλει τις αποφάσεις του συνεδρίου που θα έρθουν σε ύστερο χρόνο.

Ο χάρτης των υποψηφιοτήτων μοιάζει να είναι υπό διαμόρφωση και στο τέλος οι υποψηφιότητες ενδεχομένως να μην είναι περισσότερες από τρεις, ίσως και δύο. Όπως όλα δείχνουν ο Αλέξης Χαρίτσης κάνει δεύτερες και τρίτες σκέψεις και πιθανότατα δεν θα καταθέσει υποψηφιότητα προτιμώντας να στοιχηθεί υπέρ της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δείχνει πως εξετάζει ακόμη το σενάριο της καθόδου του με την στήριξη της Ομπρέλας ώστε εάν δεν περάσει σε δεύτερο γύρο να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Αχτσιόγλου.

Έρχεται όμως κατά πληροφορίες και μία νέα υποψηφιότητα από την πλευρά της πλειοψηφίας του κόμματος, αυτή του Νίκου Παππά που πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη. Κατά τις πληροφορίες ο πρώην υπουργός θα καταθέσει επισήμως την υποψηφιότητά του στην Κεντρική Επιτροπή.