ΣΥΡΙΖΑ: Αλλεπάλληλες συσκέψεις για τη ΔΕΘ

Αλλεπάλληλες συσκέψεις για τη ΔΕΘ γίνονται στην Κουμουνδούρου ενόψει της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα το ερχόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Το πρωί συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο και η ομάδα Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος ώστε να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη συνολική εμφάνιση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη ΔΕΘ, μία εβδομάδα μετά την αντίστοιχη παρουσία του πρωθυπουργού.

Κατά την Κουμουνδούρου ο κ. Μητσοτάκης παρέλειψε να δώσει απαντήσεις στη ΔΕΘ για δύο μείζονα ζητήματα: Το ένα αφορά το θέμα της ακρίβειας για το οποίο ακούγονται όπως αναφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αοριστολογίες και το δεύτερο αφορά τα θέματα Δημοκρατίας και κράτους δικαίου για το οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός καλύφθηκε πίσω από ανούσιες εξηγήσεις. Μάλιστα όπως σημειώνουν η σημερινή κυνική παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα για την ενεργειακή κρίση πως “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει” φανερώνει πέρα από την αλαζονεία της κυβέρνησης και την παντελή έλλειψη ενός πραγματικού σχεδίου για την ενίσχυση της κοινωνίας. Σημειωτέον πως η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Πέτσα έγινε όταν ρωτήθηκε εάν το κράτος θα βοηθήσει στους πολίτες που θερμαίνονται με φυσικό αέριο να μετατρέψουν τις εγκαταστάσεις τους για θέρμανση με πετρέλαιο. Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της Δημοκρατίας κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν με νόημα πως ακόμη και η χθεσινή προσέγγιση των ευρωβουλευτών της ΝΔ στη συζήτηση που έγινε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την κα Ασημακοπούλου να δηλώνει ότι είναι “μύθος” οι υποκλοπές δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει σημαντικό πρόβλημα και κυρίως δεν έχει απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Κατά τις πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του από το βήμα της 86ης ΔΕΘ θα εξηγήσει αναλυτικά τί σημαίνει προοδευτική διακυβέρνηση δίνοντας απαντήσεις για ένα διαφορετικό μοντέλο αντιμετώπισης των κρίσεων.