ΣΥΡΙΖΑ: Ανατροπή και στήριξη σε Παππά, εφόσον και εκείνος το θέλει

Στην υποστήριξη της υποψηφιότητας του καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά, εφόσον και εκείνος το θέλει, κατέληξε τα μεσάνυχτα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που συνεδρίασε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα για να κλείσει τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση του οργάνου αποφασίστηκε έπειτα από ψηφοφορία η συγκρότηση τριμερούς επιτροπής η οποία κατά τις πληροφορίες θα αναλάβει να έρθει σε επικοινωνία με τον καλαθοσφαιριστή για να τον πείσει να αποδεχτεί την κάθοδό του με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η απόφαση αυτή ανέτρεψε τα δεδομένα που υπήρχαν ως χθες καθώς η Πολιτική Γραμματεία επρόκειτο θεωρητικώς να επιλέξει ανάμεσα στους Κώστα Ζαχαριάδη, Νίκο Φίλη, Κώστα Τσουκαλά, Όλγα Μπαλαούρα. Επίσης την υποψηφιότητά του για να είναι εκείνος υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο δήμο της Αθήνας υπέβαλε προς την Πολιτική Γραμματεία ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Σημειωτέον πως την στήριξη προς το πρόσωπό του καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά είχε ανακοινώσει στην Κεντρική Επιτροπή στις 9 Απριλίου ο Αλέξης Τσίπρας. Μετά τις εκλογές ωστόσο ο ίδιος ο καλαθοσφαιριστής με δηλώσεις του φάνηκε πως έκανε πίσω.

Την πρόταση υπέρ Νίκου Παππά υποστήριξαν στην Πολιτική Γραμματεία η ομάδα Παππά από τους προεδρικούς, τα μέλη της ΡΕΝΕ αλλά και η Ομπρέλα η οποία τελικώς δεν επέμεινε στην υποψηφιότητα Φίλη. Κάπως έτσι κι ενώ υπήρχε πληθώρα υποψηφιοτήτων από κεντρικά στελέχη ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επέστρεψε στο αρχικό του σενάριο.