ΣΥΡΙΖΑ: Ανατροπή με Πολάκη, υποψήφιος ο Παππάς – Οι 4 «σίγουροι»

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σάββατο (15/7).

Εκτός της Έφης Αχτσιόγλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που ήδη είχαν ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους, σήμερα έθεσαν υποψηφιότητες ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας. Ερωτηματικό υπήρχε για τον Παύλο Πολάκη ο οποίος τελικά ανέφερε ότι θα είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο αν αλλάξει η διαδικασία.

“Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να μην αισθάνεται κανένας ιδιοκτήτης και κανένας ενοικιαστής .Θα υπηρετήσω την ενότητα του κόμματος με όλες μου τις δυνάμεις” . Με τις φράσεις αυτές ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ο Νίκος Παππάς κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Στην ομιλία του ο πρώην υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως “αυτή η παράταξη δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, έχει ισότιμους αγωνιστές και αγωνίστριες που ο καθένας και η καθεμιά κουβαλά περήφανα στις αποσκευές του, την πορεία και τους αγώνες για την πρόοδο και τη δημοκρατία στην πατρίδα μας”. Ως εκ τούτου σημείωσε πως πρέπει “να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας ως δύναμη θετικής προοπτικής. Η αριστερά και η δημοκρατική παράταξη πρέπει να ενσωματώνουν και να εκφράζουν τις θετικές προσδοκίες του λαού” είπε ο υποψήφιος για την αρχηγία και έθεσε τις ακόλουθες προτεραιότητες:

-Να πείσουμε κάτι που δεν έχουμε καταφέρει ως τώρα ότι πολύ σκληρές μνημονιακές πολιτικές, που μάς επιβλήθηκαν, δεν ήταν δικό μας πρόγραμμα.

-Να ξανακερδίσουμε τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους του κέντρου και της κεντροαριστεράς που έκαναν άλλες επιλογές.

-Να ξανακερδίσουμε τη νεολαία που για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια επέλεξε κατά πλειοψηφία τη ΝΔ

-Να επανασυστήσουμε την εκλογική συμμαχία του 2015 μεταξύ μισθωτών και μεσαίας τάξης που μάς έφερε στην κυβέρνηση

-Να αποκτήσουμε ακτινοβολία στα συνδικάτα, στην αυτοδιοίκηση, στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα

-Να μιλήσουμε για παραγωγική ανασυγκρότηση και νέο παραγωγικό μοντέλο

-Να υπηρετήσουμε τις προτεραιότητες αυτές με ενότητα. Και από την επόμενη μέρα της εκλογής θα είμαστε όλοι μαζί.

Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του ανέφερε: “Υπηρετώ αυτό το κόμμα από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω πολιτική. Όμως δεν αισθάνομαι περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κανέναν και μία από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που συγκλίναμε σε κοινή πορεία τα τελευταία χρόνια.

Σάς μιλώ ανθρώπινα και όχι απλώς πολιτικά.

Δεν φανταζόμουν ότι θα έρθει η στιγμή που θα σταθώ στο δήμα της κεντρικής του επιτροπής και θα πω αυτές τις λέξεις.

Με αίσθημα ευθύνης και ταπεινότητας, καταθέτω ενώπιον της ΚΕ την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του κόμματος”.