ΣΥΡΙΖΑ: Ανεβάζει οργανωτικές στροφές – «Ο Μητσοτάκης θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές τον Σεπτέμβριο»

Οργανωτικές στροφές ανεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με βάση την εκτίμηση της ηγεσίας πως ο κ. Μητσοτάκης θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές τον Σεπτέμβριο. Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα πρέπει να ανακοινώσει ένα δομημένο, ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό κυβερνητικό πρόγραμμα ώστε κάθε πολίτης να καταλάβει τι θα σήμαινε στη ζωή του η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ο σχηματισμός μίας προοδευτικής κυβέρνησης. Το πρόγραμμα αυτό θα έχει ως βάση και τα μέτρα άμεσης εφαρμογής και υλοποίησης στη βάση των 5+1 προγραμματικών δεσμεύσεων του κόμματος όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στο 3ο Συνέδριο.

Στο μεταξύ μέχρι τα τέλη Ιουλίου στις προτεραιότητες της Κουμουνδούρου εντάσσεται η συγκρότηση “ισχυρών” ψηφοδελτίων και μάλιστα με πρόθεση έως τότε να έχει ανακοινωθεί ο βασικός κορμός τους. Εκ παραλλήλου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ιεραρχεί ψηλά στις προτεραιότητές του στην οργανωτική ένταξη στο κόμμα των 110.000 νέων μελών που ψήφισαν στις κάλπες για την ανάδειξη προέδρου ώστε το κόμμα να αποκτήσει μία αμφίδρομη σχέση με τα μέλη του και εκείνα να γίνουν πολλαπλασιαστές του μηνύματός του για πολιτική αλλαγή στην κοινωνία και τους χώρους τους.

Προτεραιότητες θα δοθούν στους τομείς της νεολαίας, του συνδικαλιστικού κινήματος και της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο εγκαίρως να αναδειχθούν υποψήφιοι και συνδυασμοί.

Επίσης θα οργανωθούν δύο μεγάλες εκδηλώσεις της νεολαίας του κόμματος στα τέλη Αυγούστου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη σύνθεση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος. Θα είναι πολύ σφιχτό (8μελές για την ακρίβεια) και θα απαρτίζεται από 5 ex officio μέλη του κόμματος και τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρας, τη γραμματέα Ράνια Σβίγκου, τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη, την γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Όλγα Γεροβασίλη, τον εκπρόσωπο Τύπου Νάσο Ηλιόπουλο και τις Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Οι τρεις τελευταίες εξελέγησαν στις πρώτες θέσεις στην Κεντρική Επιτροπή και ασχολούνται με τομείς στους οποίους δίνει έμφαση ο πρόεδρος του κόμματος: την οικονομία, την αυτοδιοίκηση (εν όψει και αυτοδιοικητικών εκλογών) και την εργασία και τον συνδικαλισμό.