ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για την ανικανότητα του επιτελικού κράτους

Ανησυχεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανικανότητα που επέδειξε το επιτελικό κράτος και στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Άνω Βούλα και διερωτάται τί θα συμβεί εάν πράγματι ακολουθήσει -όπως προβλέπει η κυβέρνηση- ένα δύσκολο καλοκαίρι.

Για την Κουμουνδούρου η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατάλαβε τί συνέβη πέρυσι με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια, την Αττική και την Ηλεία, αλλά δεν φρόντισε καν να διδαχτεί από τα γεγονότα του περσινού καλοκαιριού για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Νάσο Ηλιόπουλο η κυβερνητική αδιαφορία αναδεικνύεται και από τις δημόσιες καταγγελίες του δημάρχου Ιστιαίας πως δεν έχει γίνει τίποτε στη Βόρεια Εύβοια ένα χρόνο μετά. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει πως “τρία χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης ξέρει μόνο να κάνει φιέστες και να δίνει υποσχέσεις, όμως τις δύσκολες ώρες κρύβεται πίσω από επιτελικούς και συνεργάτες του”. Όμως, σημειώνει πως “δεν θα κρύβεται για πολύ καθώς έρχεται η ώρα της πολιτικής αλλαγής”.

Σε σχέση με την πυρκαγιά στην Άνω Βούλα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζουν:”Φαίνεται πως το περσινό δεν τούς έχει γίνει μάθημα, ακόμη δεν έχουν γίνει οι καθαρισμοί πολλών περιοχών η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού και για όσα είναι αναγκαίο να γίνουν καταφεύγει σε απευθείας αναθέσεις” .

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατήγγειλε επίσης τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τη δήλωσή του ότι όλα λειτούργησαν βάσει πρωτοκόλλου σχολιάζοντας ότι οι πρώτες ήδη φωτιές του Ιουνίου μάς έφεραν ξανά αντιμέτωπους με το περσινό σκηνικό. “Καταστροφές και καμένα σπίτια μέσα στον αστικό ιστό. Αλλά για τον κ. ΟΙκονόμου όλα λειτούργησαν βάσει πρωτοκόλλου.Έφθασε μάλιστα στο σημείο αυτοθαυμασμού να πει ότι η φωτιά στη Βούλα δείχνει πως “κινούμαστε στο σωστό δρόμο” σημείωσε με νόημα.

Ένα χρόνο μετά το αρνητικό ρεκόρ με 1,3 εκατομμύρια στρέμματα γης καμμένα, οι δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη για ενίσχυση της πυροσβεστικής, καταρρέουν μπροστά στα χιλιάδες οργανωτικά κενά της Υπηρεσίας και τις εικόνες πυροσβεστών να δίνουν τη μάχη με κουβάδες μέσα στην Αθήνα τονίζουν παράγοντες της Κουμουνδούρου.