ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας και την αδράνεια της κυβέρνησης

Την έντονη ανησυχία του όχι μόνο για την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και για την απόλυτη αδράνεια της κυβέρνησης που έχει αναγάγει σε ύψιστο μέσο για την αντιμετώπισή της τα σελφ τεστ, δηλαδή την ατομική ευθύνη, δεν κρύβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ανησυχία στην Κουμουνδούρου έγινε ακόμη πιο έντονη μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις που καταγράφουν νέα αρνητικά ρεκόρ για τον κορωνοϊό: 104 θανάτους συνανθρώπων μας που συνιστά αρνητικό ρεκόρ για το 2021 και 819 διασωληνωμένους ασθενείς ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημικής κρίσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε κατά τις πληροφορίες να επισκεφθεί και αύριο ένα δημόσιο νοσοκομείο για να διαπιστώσει από κοντά τις ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και την κατάσταση σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των νοσούντων και τις συνθήκες υπό τις οποίες καταβάλει άοκνες προσπάθειες το υγειονομικό προσωπικό. Στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο της πανδημίας και μάλιστα αποπροσανατολίζει-όπως λένε- αναφερόμενη μόνο στον δείκτη της θετικότητας παρακάμπτοντας όμως όλα τα άλλα άκρως ανησυχητικά στοιχεία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε στα social media πως οι ευθύνες της κυβέρνησης γι’ αυτήν την τραγωδία είναι τεράστιες, καθώς ‘αντί για μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας σχεδιάζει την κατεδάφιση κοινωνικών δικαιωμάτων όπως το 8ωρο.

Επανέλαβε δε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και την λήψη άμεσων μέτρων προστασίας σε χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα για τα εργασιακά με την συμμετοχή των αρμόδιων στελεχών του κόμματος με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη που διαπνέεται από την φιλοσοφία κατάργησης του οκτάωρου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη χαρακτηρίσει αυτό το νομοσχέδιο “μητέρα των μαχών” για το κόμμα του κι έχει πει πως η κυβέρνηση “κηρύσσει τον πόλεμο στους εργαζόμενους”. Ως εκ τούτου το επόμενο διάστημα θα υπάρξει πλήρης κινητοποίηση και σε επίπεδο στελεχών και σε επίπεδο νομαρχιακών οργανώσεων ώστε όλοι να συντονιστούν για την αποτροπή ενός νομοσχεδίου που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και οδηγεί αποκλειστικά σε ατομικές συμβάσεις. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις πληροφορίες θα έχει συναντήσεις και επαφές με εκπροσώπους κορυφαίων συνδικαλιστικών σωματείων.