ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τις κυβερνητικές επιλογές και την προστασία α’ κατοικίας

Η αντίστροφη μέτρηση για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων έχει ξεκινήσει, με την αξιωματική αντιπολίτευση να εκφράζει όμως την ανησυχία της για τις κυβερνητικές επιλογές.

Όχι μόνο γιατί το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και της οικονομίας συνολικότερα, αλλά κυρίως γιατί «αγνοείται» η τύχη του μαξιλαριού ασφαλείας και συγχρόνως η κυβέρνηση δείχνει σπουδή να ανοίξει πρώτα δικαστήρια και υποθηκοφυλακεία για να εκδώσουν αποφάσεις αναγκαστικής εκτέλεσης.

Μάλιστα με βάση τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την σημερινή τηλεδιάσκεψη που είχε με τους τομεάρχες του κόμματός του, υπάρχει ο κίνδυνος η κυβέρνηση να έχει οδηγηθεί σε αυτήν την επιλογή δεχόμενη «ισχυρές πιέσεις από την πλευρά των τραπεζών και των funds”. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανησυχεί πως σε συνδυασμό με την άρση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας (30 Απριλίου) «θα βρεθούμε μπροστά και σε καταστάσεις κοινωνικής έκρηξης, από ανθρώπους που θα απειλείται η περιουσία τους ή από ανθρώπους που θα απειλείται το σπίτι τους, την στιγμή που θα πρέπει να προφυλαχθούν από τον ιό».

Γι’ αυτούς τους λόγους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τα στελέχη του να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και σε εγρήγορση τόσο εντός της Βουλής όσο και στην κοινωνία. Μάλιστα είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αναδείξει τις προτάσεις του για ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» που θα θέτει σε προτεραιότητα τον άνθρωπο και όχι τα κέρδη.

«Αυτό είναι το κρίσιμο το οποίο πρέπει να βάλουμε μπροστά» είπε χωρίς βεβαίως να παραλείψει να κάνει αναφορά στον τραγέλαφο με τα vouchers. Μϊλησε δε για εξαιρετικά ύποπτες αποφάσεις υπουργών, για ψευτοκαταρτίσεις επιστημόνων και επιλεγμένους μεσάζοντες και σχολίασε με νόημα: «Κατά την άποψή μας εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ηθικής σημασίας ζήτημα διερωτώμενος για ποιον λόγο ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης απέκρυψε τα εταιρικά στοιχεία της κάθε πλατφόρμας που ανέλαβε έναντι εκατομμυρίων τις καταρτίσεις έναντι δεκάδων εκατομμυρίων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται επέμεινα και στα εργασιακά λέγοντας στα στελέχη του πως οι κυβερνώντας αξιοποιούν την κρίση όχι για να αναδιαρθρώσουν την αγορά εργασίας και την οικονομία αλλά για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα, στιγματίζοντας την ιδιότυπη λειτουργία της Βουλής, όπου όλα προχωρούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, χωρίς να υπάρχει λογοδοσία.

Όσο για το μαξιλάρι ασφαλείας ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε την ανησυχία του λέγοντας: «Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν αξιοποιήσουν ενεργά και στοχευμένα το «μαξιλάρι» της ρευστότητας και έρθει ο Μάης και ο Ιούνιος, θα βρεθούμε χωρίς να το καταλάβουμε τον Σεπτέμβρη, έχοντας το σπαταλήσει για ανάγκες οι οποίες θα τρέχουν και χωρίς να έχουμε δημιουργήσει μία δυναμική για την επανεκκίνηση της οικονομίας.»

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025