ΣΥΡΙΖΑ: Ανήσυχος ο Τσιόδρας για τα κρούσματα – Ερασιτεχνική η διαχείριση της κυβέρνησης

Με ανησυχία παρακολουθούν στον ΣΥΡΙΖΑ την εξέλιξη του κορονοϊού στην χώρα μας και κυρίως τις αντιφατικές κινήσεις της κυβέρνησης ως προς την διαχείριση του θέματος την οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν ερασιτεχνική.

Κατά τις πληροφορίες πριν από δύο ημέρες ο αρμόδιος τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός επικοινώνησε με τον επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος φέρεται να εμφανίστηκε ανήσυχος για την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το ζήτημα της υγειονομικής διαχείρισης της νέας κατάστασης και κατά την διήμερη περιοδεία του στα επτάνησα εκφράζοντας τον φόβο πως και η αναζωπύρωση της πανδημίας βρίσκεται προ των πυλών και ο τουρισμός θα συνεχίσει να καρκινοβατεί. Υπονοώντας ότι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται το όλο θέμα η κυβέρνηση αποτελεί μία τρύπα στο νερό αφού ούτε την εξάπλωση του κορονοϊού εμποδίζουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί ούτε και στον τουρισμό δίνουν φιλί ζωής.

Οι ενστάσεις της Κουμουνδούρου για την διαχείριση της νέας κρίσης είναι πολλές και ξεκινούν από το ότι δεν εφαρμόζονται ενιαία επιδημιολογικά πρωτόκολλα στις εισόδους της χώρας έως το ότι υπάρχουν φοβερές ανακολουθίες ακόμη και στο θέμα της χρήσης μασκών αφού από την μία αποφασίστηκε να μην είναι υποχρεωτικές στα πολυκαταστήματα και από την άλλη ορίστηκε ως υποχρεωτική η χρήση της στα super market και από εργαζόμενους και από καταναλωτές. Σπασμωδικές χαρακτηρίζει τις αποφάσεις της κυβέρνησης και για τα πανηγύρια από την στιγμή που ανάλογοι συνωστισμοί παρατηρούνται σε beach bars, σε παραλίες ή σε άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Αρνητικά σχολιάζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωτικό το τεστ για τον κορονοιό για κάθε επισκέπτη της χώρας μας από το εξωτερικό.