ΣΥΡΙΖΑ: «Ανοικτή» η υποψηφιότητα για το δήμο της Αθήνας

Δεν κατέληξαν απόψε στην υποψηφιότητα για το δήμο της Αθήνας στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και η Πολιτική Γραμματεία μετέθεσε την σχετική απόφαση για αύριο το απόγευμα. Μάλιστα τα μέλη του οργάνου θα κληθούν να αποφασίσουν ανάμεσα σε τέσσερις προτεινόμενους υποψηφίους: Τον Κώστα Ζαχαριάδη, τον Νίκο Φίλη, τον Κώστα Τσουκαλά και την Όλγα Μπαλαούρα.

Αύριο το πρωί κατά πληροφορίες η Κουμουνδούρου θα ανακοινώσει την στήριξή της προς την υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωακειμίδη για την περιφέρεια Αττικής απέναντι στον Γιώργο Πατούλη.

Σήμερα έγινε συζήτηση για ορισμένες περιφέρειες και οριστικοποιήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα υποστηρίξει τον Θόδωρο Γαλιατσάτο στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Σπύρο Δανέλλη στην Κρήτη, τον Γιάννη Στέφο στην Ήπειρο, τον Απόστολο Γκλέτσο στην Στερεά Ελλάδα και την Γεωργία Ζεμπιλιάδου στη Δυτική Μακεδονία. Την κυρία Ζεμπιλιάδου υποστηρίζει και το ΠΑΣΟΚ.

Ως προς τον υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας φαίνεται πως υπάρχει διάσταση ανάμεσα στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και πιθανότατα αύριο θα γίνει και ψηφοφορία για την οριστική επιλογή. Τις μεγαλύτερες πιθανότητες φαίνεται πως έχει ο Κώστας Ζαχαριάδης ο οποίος υποστηρίζεται όπως όλα δείχνουν από στελέχη που τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας Αχτσιόγλου, πχ τους Αλέξη Χαρίτση, Νάσο Ηλιόπουλο και Θανάση Θεοχαρόπουλο, αλλά και τους Πάνο Ρήγα και Όλγα Γεροβασίλη. Τον Νίκο Φίλη στηρίζουν ως επί το πλείστον τα μέλη της “Ομπρέλας” αλλά και στελέχη όπως οι Νίκος Μπίστης και Σία Αναγνωστοπούλου. Την υποψηφιότητα του εργατολόγου Κώστα Τσουκαλά πρότεινε ο Διονύσης Τεμπονέρας και υποστήριξε και ο Νίκος Παππάς. Ως προς την υποψηφιότητα της δημοτικής συμβούλου Όλγα Μπαλαούρα, αποτελεί πρόταση μελών της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ “Ανοιχτή Πόλη”.