ΣΥΡΙΖΑ: Απευθυνόμαστε σε όσους αγωνιούν για το αύριο και βλέπουν να απειλούνται τα εργασιακά τους δικαιώματα

Άρωμα διεύρυνσης έχει η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να συνομιλήσει διαδικτυακά σε εκδήλωση για τα εργασιακά με περισσότερους από 1000 συνδικαλιστές. Κι αυτό διότι σ’ αυτήν δεν θα συμμετάσχουν μόνο εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και άλλων παρατάξεων που θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στο εργασιακό νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή.

“Δεν απευθυνόμαστε μόνο στα στελέχη της παράταξής μας, αλλά σε όλους όσοι αγωνιούν για το αύριο και βλέπουν να απειλείται ο μισθός τους και τα εργασιακά τους δικαιώματα” αναφέρουν παράγοντες της Κουμουνδούρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει κάλεσμα για μαζική παρουσία στο συλλαλητήριο της 6ης ΜαΪου για την Εργατική Πρωτομαγιά και στο οποίο φαίνεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα εκπροσωπηθεί σε όλα τα επίπεδα.

Οι ανατροπές που θέλει να φέρει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα (όπως αποκαλείται) για τα εργασιακά αποτελούν κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ένα ακόμη “χτύπημα” στη μεσαία τάξη που αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης, όπως λένε, προεκλογικά και τώρα την έχει αφήσει αβοήθητη αφαιρώντας της κεκτημένα, αντί να την ενισχύει.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “μεσαία τάξη είναι οι εργαζόμενοι, των οποίων ετοιμάζεται να καταργήσει το 8ωρο και να θεσπίσει απλήρωτη εργασία και μειώσεις μισθών. Είναι οι καταστηματάρχες στους οποίους αρνείται τη ρευστοτητα για την επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους. Είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες αφήνει να πνιγούν στο ιδιωτικό χρέος αρνούμενος τη ρύθμισή του. Είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι, οικονομολόγοι, μηχανικοί, τους οποίους άφησε χωρίς ίχνος στήριξης στην πανδημία και τους εξευτέλισε με το Σκόιλ Ελικικού και με την απαξίωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Είναι τα νοικοκυριά που ετοιμάζονται μέσα στην πανδημία να χάσουν τα σπίτια τους με τον πτωχευτικό νόμο του κ. Μητσοτάκη. Είναι ακόμη οι μικρομέτοχοι της Τράπεζας Πειραιώς που καταληστεύθηκαν μέρα μεσημέρι με την ανοχή του”. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό να επιστρέψει στην μεσαία τάξη όσα της αφαιρεί 1,5 χρόνο τώρα, πριν τής πουλήσει success story. “Το θράσος του κ. Μητσοτάκη εξοργίζει ακόμη περισσότερο τη μεσαία τάξη, που έρχεται κάθε μέρα αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της πολιτικής του” επισημαίνει σε δήλωσή του.