ΣΥΡΙΖΑ: «Απειλεί» με απόσυρση των στελεχών του από εκπομπές και δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ

Με απόσυρση των στελεχών του από ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων από την ΕΡΤ, κοινώς με embargo, απειλεί εμμέσως πλην σαφώς το Μέγαρο Μαξίμου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. “Μπορεί κάλλιστα να μείνει μόνος του με τον κ. Ζούλα στην ΕΡΤ να φτιάχνουν οι δύο τους την ημερήσια προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου, δεν χρειάζονται να κρατούν τα προσχήματα” αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που ερμηνεύεται ως προειδοποίηση για τον κ. Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θέτει με σαφήνεια δύο προϋποθέσεις για να μην οδηγηθεί σ’ αυτήν την επιλογή και τις αναφέρει με σαφήνεια στην ανακοίνωσή του. Την απομάκρυνση Ζούλα από την θέση του προέδρου της ΕΡΤ και συγχρόνως του ορισμού διακομματικής επιτροπής που θα αποτελεί την νέα διοίκηση κατόπιν διακομματικής συναίνεσης, ως συνέπεια της οδηγίας που αναρτήθηκε σε πίνακα ανακοινώσεων στο ραδιομέγαρο για να “εξαφανιστούν” τα πλάνα της Ικαρίας.

Το θέμα κατά πληροφορίες συζητήθηκε εκτενώς και σε σύσκεψη που έγινε το πρωί στο επικοινωνιακό Αξιζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του χθες στη Βουλή αξίωσε από τον πρωθυπουργό να ζητήσει την παραίτηση του κ. Ζούλα από την θέση του προέδρου και συγχρόνως πρότεινε στον κ. Μητσοτάκη τον ορισμό νέας διοίκησης με διακομματική συναίνεση στη Βουλή την θα υποχρεούνται να τηρούν και να σέβονται τα πολιτικά κόμματα. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν απάντησε σε αυτό το αίτημα καθώς σύμφωνα με κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρώτη φορά απέφυγε να κάνει τριτολογία.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σκέφτονται σοβαρά εφόσον δεν ικανοποιηθούν αυτά τα δύο αιτήματα να προχωρήσουν σε embargo δηλαδή στο να μην συμμετάσχουν βουλευτές και πολιτικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ.

Το υποδηλώνει εμμέσως πλην σαφώς η ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι η Κουμουνδούρου: “Επειδή ο πρωθυπουργός έκανε πως δεν άκουσε, επαναφέρουμε το ερώτημα του κ. Τσίπρα: Θα ζητήσει την παραίτηση του κ. Ζούλα για το φιάσκο και θα προχωρήσει σε ορισμό νέας διοίκησης με διακομματική συναίνεση στη Βουλή; Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει επίσης : “Εδώ και τρεις μέρες δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ αποκαλύπτουν τα ψέματα του κ. Λιβάνιου στη Βουλή για δήθεν “προβοκάτσια” και επιβεβαιώνον την ανάρτηση έγγραφων εντολών λογοκρισίας την αίθουσα παραγωγών της δημόσιας τηλεόρασης για να μην παίξουν το βίντεο από το γλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία και φωτογραφίες του κ. Λιγνάδη με την κα Μενδώνη και τον κ. Μητσοτάκη. Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την πρωτοφανή λογοκρισία και την μετατροπή της ΕΡΤ σε χυδαίο προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μεγάρου Μαξίμου με τα λεφτά των φορολογουμένων. Την ίδια ώρα τόσο ο πρώην διευθυντής του κ. Μητσοτάκη και νυν πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Ζούλας όσο και ο ίδιος κ. Μητσοτάκης κρύβονται”.

-Ad-