ΣΥΡΙΖΑ: Από πού πληρώνει ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Γκρίνμπεργκ για να του φτιάξει το προφίλ;

Μετασεισμούς προκαλεί η εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ με αιχμή τα μέτρα που εξήγγειλε αλλά και την επιλογή του να τον συνοδεύσει στο κυβερνητικό αεροσκάφος, στη Θεσσαλονίκη, ένας από τους πιο γνωστούς επικοινωνιολόγους παγκοσμίως. Ο λόγος για τον Σταν Γκρίνμπεργκ, τον “γκουρού” της επικοινωνίας που είχε αναλάβει προεκλογικές καμπάνιες για τον Μπιλ Κλίντον και τον Τόνι Μπλερ, έχοντας “τρέξει” επίσης και την επικοινωνιακή στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας πριν από τις τελευταίες εκλογές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε σήμερα στο briefing ότι στο αεροπλάνο που μετέφερε τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη επέβαινε και ο κ. Γκρίνμπεργκ λέγοντας ότι “είναι φίλος του από τα παλιά” και διαψεύδοντας ότι υπάρχει κάποια επαγγελματική σχέση επ’ αμοιβή.

Απέφυγε ωστόσο να απαντήσει εάν στο vip αεροσκάφος επιτρέπεται να επιβαίνουν “φίλοι” του πρωθυπουργού επειδή και μόνο τούς συνδέει κάποια γνωριμία. Σημειωτέον πως στους πολιτικούς κύκλους κυκλοφορεί από την Κυριακή η πληροφορία πως η “ιδέα” του πρωθυπουργού να απαντήσει με την γαλοπούλα που δεν περιμένει τα Χριστούγεννα (όπου γαλοπούλα εννοούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και Χριστούγεννα τις εκλογές) ήταν ακριβώς του Σταν Γκρίνμπεργκ, το ίδιο και η ανέμελη συζήτηση που είχε ο πρωθυπουργός με περαστικούς γελαδάρηδες στον Τύρναβο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση που απέφυγε να σχολιάσει τα περί…γαλοπούλας σχολίασε δηκτικά σήμερα πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάταια προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους επικοινωνιολόγους παγκοσμίως συνοδεύει τον κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος επειδή είναι απλά “φίλος του από παλιά” και μάλιστα “δεν πληρώνεται από πουθενά” αλλά παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το ερώτημα είναι απλό: Με πόσα χρήματα και από πού πληρώνει ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Γκρίνμπεργκ για να τού φτιάξει το προφίλ και να ανακόψει τη ραγδαία φθορά του, δεδομένου ότι η ΝΔ χρωστάει στις τράπεζες 350 εκατομμύρια ευρώ και δεν εξυπηρετεί καν τους τόκους, αυξάνοντας κάθε χρόνο τα υπέρογκα χρέη της στις τράπεζες.

Η δεύτερη κόντρα μεταξύ κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ αφορά τα σχόλια του κ. ΟΙκονόμου πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ξέρει αριθμητική και επιπλέον πως ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν προβληματική θεώρηση για το τί σημαίνει “μεσαία τάξη”. Αφορμή στάθηκε η καθιέρωση μηδενικού φόρου στη γονική παροχή έως και 800.000 ευρώ (έως σήμερα ήταν 150.000 το όριο) αλλά και ο ισχυρισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει περιουσία άνω των 150.000 ευρώ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής ΟΙκονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε: “Με βάση τα στοιχεία που διαθέτουμε, αλλά και άρθρο της Καθημερινής (δεν την λές και φιλοΣΥΡΙΖΑ) στις 26/5/19 από 0 έως και 150.000 ευρώ περιουσία διαθέτει το 87% των φορολογούμενων που κάνουν δήλωση Ε9. Ενώ άλλοι 530.000 φορολογούμενοι δεν δηλώνουν ακίνητη περιουσία. Ακίνητη περιουσία πάνω από 150.000 ευρώ έχει μόλις το 13%”. Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση “είναι μία ελίτ που αδιαφορεί για όλους τους άλλους” με την ευχή στις εκλογές “να τούς ψηφίσει η συντριπτική πλειοψηφία του 13% που εκπροσωπούν” και το υπόλοιπο 87% να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.