ΣΥΡΙZA: Απόδειξη επιτελικής ανικανότητας η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την εθνική οδό για προληπτικούς λόγους

Δεν ικανοποιούν την αξιωματική αντιπολίτευση οι απαντήσεις που έδωσε η κυβέρνηση σε σχέση με το ζήτημα Λιγνάδη αλλά και το θέμα της ΕΡΤ για το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έχει προτείνει διακομματική διοίκηση και παραίτηση Ζούλα. Αντιστοίχως, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί ως απόδειξη επιτελικής ανικανότητας και την απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κλείσει την εθνική οδό για προληπτικούς λόγους…

Ως εκ τούτου σε σχέση με το θέμα της επιβολής “embargo” στις εμφανίσεις στελεχών του κόμματος (κομματικοί, βουλευτές, πρώην υπουργοί) στις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ όλα δείχνουν ότι από την στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου απορρίπτει επί της ουσίας τις προϋποθέσεις που θέτει ο Αλέξης Τσίπρας, ότι θα αποφασιστεί τελικά η απόσυρσή τους. Βεβαίως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε σχέση με την συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ λένε πηγές της Κουμουνδούρου θα σηκώσει το ζήτημα της αύξησης των αποδοχών εν μέσω πανδημίας των λεγόμενων επιτελικών στελεχών της ΕΡΤ και του ΑΠΕ όπως προβλέπεται σε ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας που εμφανίζεται αποφασισμένος να ρίχνει το γάντι στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για κάθε αστοχία του Μαξίμου θα φροντίσει και αυτήν την εβδομάδα να έχει μία τηλεοπτική εμφάνιση αυτήν την φορά μάλλον σε διακαναλική σε περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ως προς το θέμα του παραιτηθέντος διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου κ. Λιγνάδη για το οποίο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ζήτησε την καρατόμηση της υπουργού Λίνας Μενδώνη στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει θέση αλλά και να δώσει εξηγήσεις. Για ποιο λόγο δηλαδή, η κ Μενδώνη ενώ γνώριζε επί δύο εβδομάδες παρέσχε κάλυψη στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή; Αν ο λόγος δεν είναι οι δικές του εντολές τότε όφειλε να ζητήσει άμεσα την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού.

Η πίεση προς την κυβέρνηση θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι τα πρόσφατα γεγονότα με το τραπέζωμα της Ικαρίας έχουν προκαλέσει σημαντική φθορά στην κυβερνητική εικόνα αλλά και στο προφίλ του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανεβάσει αρκετά κλικ πιο ψηλά τους τόνους της κριτικής του προς τον πρωθυπουργό για τον οποίο σημείωσε χαρακτηριστικά με αφορμή την Ικαρία πως δεν έχει “τσίπα”.