ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασίζει για τη Συμφωνία με Αίγυπτο – «Βολές» στην κυβέρνηση για τον κορονοϊό

Την ώρα που μέλη της Πρωτοβουλίας των «53» συνεχίζουν να «πυροβολούν» προς το εσωτερικό του κόμματος με στόχο στελέχη της πλειοψηφίας και «πασοκογενείς», αφήνοντας συγχρόνως αιχμές προς την ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να συντηρεί ψηλά στην ατζέντα του το ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι τα έχει κάνει «μπάχαλο» κάτι που έχει ως αποτέλεσμα κι έναν μεγάλο εκνευρισμό στο Μαξίμου.

Στην Κουμουνδούρου θα γίνει την Δευτέρα η πρώτη μεγάλη σύσκεψη μετά τον Δεκαπενταύγουστο υπό τον Αλέξη Τσίπρα με την σύνθεση του «πρωινού καφέ» και του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και με κυρίαρχο αντικείμενο την στάση του κόμματος στις ψηφοφορίες για την κύρωση των Συμφωνιών με την Ιταλία και την Αίγυπτο για τις ΑΟΖ. Ως προς την Συμφωνία με την Αίγυπτο ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως έχει διατυπώσει ενστάσεις κι ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να καταλήξει σε απόφαση για ένα «παρών» ή και «όχι» στην σχετική ψηφοφορία.

Προς το παρόν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για τις παλινωδίες της στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας και μάλιστα κυκλοφόρησε και νέο σποτάκι καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες ρίχνοντας τις ευθύνες στον λαό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν άφησε ασχολίαστη την εικόνα αποσυντονισμού και διγλωσσίας που εμφάνισε η κυβέρνηση ως προς το θέμα της διάθεσης δωρεάν μασκών στα σχολεία και σημείωσε: «Κατανοούμε ότι το σημερινό κυβερνητικό αλαλούμ με την αρμόδια υπουργό Παιδείας να ζητάει από τους γονείς να πληρώσουν οι ίδιοι τις μάσκες την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών προαναγγέλλει δωρεάν διάθεσή τους, προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ας τα βρουν μεταξύ τους». Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα που ο κ. Θεοδωρικάκος υποσχόταν υπό την πίεση της κοινωνίας και των κομμάτων δωρεάν μάσκες στους μαθητές, η κ. Κεραμέως χαρακτήριζε τη μάσκα «προσωπικό αντικείμενο που επαφίεται στην ατομική ευθύνη» και τόνιζε πως το κόστος της επιβαρύνει την οικογένεια του κάθε παιδιού.

Επιπλέον, ο Κ. Μητσοτάκης -σύμφωνα με την Κουμουνδούρου- ανακοινώνοντας ότι όταν υπάρξει εμβόλιο θα διατεθεί αυτονόητα δωρεάν στους πολίτες- επί της ουσίας «άδειαζε» τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια για την δέσμευσή του ότι δήθεν τον Δεκέμβριο η χώρα θα διαθέτει εμβόλιο για τον κορονοϊό. Όμως ο πρωθυπουργός στις σημερινές του δηλώσεις ανέφερε ότι «δεν ξέρουμε πότε θα το έχουμε στη διάθεσή μάς».

Στην κυβερνητική ασυνεννοησία ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει την θέση του που είναι: άνοιγμα των σχολείων με ενίσχυση των υποδομών, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δωρεάν μάσκες για όλους και μικρότερα τμήματα-όχι 25 μαθητές στην τάξη, δηλαδή περισσότερους από πέρυσι εν μέσω πανδημίας. «Είναι μία κυβέρνηση του «πάμε και βλέπουμε’, μία κυβέρνηση του «είπα-ξείπα» μία κυβέρνηση σε πλήρη σύγχυση τονίζει με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.