ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαρδιωτική η εικόνα λίγες ημέρες πριν τις κάλπες

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ λίγες ημέρες προτού στηθούν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές. Μέλη, στελέχη αλλά και υποψήφιοι πρόεδροι συμμετέχουν κυρίως μέσω του διαδικτύου σε αντιπαραθετικές συζητήσεις που δεν προμηνύουν καλύτερες ημέρες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Η τελευταία εστία (δημόσιας) αντιπαράθεσης είχε ως επίκεντρο την επίσκεψη του διεκδικητή της προεδρίας Στέφανου Κασσελάκη στη Μακρόνησο με το φουσκωτό σκάφος του Ναυάρχου, πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευάγγελου Αποστολάκη.

Η πρωτοβουλία αυτή ερμηνεύθηκε από ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ειδικά από την πλευρά των “53” ως “αξιοποίηση” ενός ιστορικού τόπου στον οποίο εξορίστηκαν αγωνιστές της Αριστεράς για προεκλογικούς λόγους κι ως εκ τούτου υπήρξαν αναφορές στο διαδίκτυο πως “όλα έχουν και κάποια όρια”.

Ώσπου την …απόβαση Κασσελάκη στη Μακρόνησο σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος χαρακτήρισε λάθος το βίντεο του Στ. Κασσελάκη επισημαίνοντας πως κατά τη γνώμη του δείχνει έλλειψη γνώσης της ιστορίας της Αριστεράς, έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης και ζήτησε εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συγγνώμη. Η κατάθεση συγγνώμης εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Τσακαλώτο προκάλεσε οξύτατες αντιδράσεις από μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σχολίασαν πως ουδέποτε εξουσιοδότησαν τον υποψήφιο πρόεδρο να ομιλεί εκ μέρους τους.

Ο Παύλος Πολάκης που υποστηρίζει ξεκάθαρα την υποψηφιότητα Κασσελάκη σχολίασε στο face book: “Προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματός μου ο Ευκλείδης!! Δν έχει απολύτως καμία τέτοια εξουσιοδότηση, ούτε ελέω Θεού δικαίωμα!  Ορθώς έπραξε ο Στέφανος και πήγε, ορθώς είπε αυτά που είπε! Ο δε κ. Αποστολάκης που συνόδευσε τον υποψήφιο Πρόεδρο στη Μακρόνησο χαρακτήρισε το μήνυμα Κασσελάκη ενωτικό και σχολίασε: “Όταν κάποιου αμφισβητείται η ταυτότητά του και το πόσο προοδευτικός είναι και τί θέλει να δείξει, είναι ενδεικτικός αυτός ο χώρος ο οποίος εμπνέει και δίνει δείγματα της ιστορίας και της συνοχής των Ελλήνων”. Αναφερόμενος δε στις αντιδράσεις που υπήρξαν απάντησε πως “εγώ δεν θα κάνω σχόλιο για αυτό, είναι κουτσομπολιό χαμηλού επιπέδου αυτό. Δεν αξίζει να σχολιάσω”.

Αργά το βράδυ κύκλοι του Νίκου Παππά σχολίαζαν πως όσα λέγονται παραμονές εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνιστούν αποκαρδιωτικά φαινόμενα κάνοντας έκκληση “να προστατεύσουμε την παράταξη”.

Ο δε Στ. Κασσελάκης από τα Ιωάννινα όπου περιόδευσε δήλωσε: “Αν κερδίσω θα έχω για όλα τα στελέχη του κόμματος ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό Αν χάσω, θα μείνω στο ΣΥΡΙΖΑ και θα προσφέρω όπου μπορώ”.