ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτα εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στο θέμα της πανδημίας

Ως απόλυτα εγκληματικές χαρακτηρίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού στο θέμα της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διαπιστώνοντας πως ακόμη και τώρα που η κατάσταση βρίσκεται στο χειρότερο σημείο από την αρχή της κρίσης, το Μαξίμου κρύβεται πίσω από ψέματα και την ψευδαίσθηση πως τα κάνει όλα καλά.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να καταγγείλει εκ νέου τον κ. Μητσοτάκη για την απροθυμία του να προχωρήσει σε μέτρα που θα προκαλούσαν αποσυμπίεση των νοσοκομείων και θα έσωζαν ανθρώπινες ζωές καθώς με νέα τηλεοπτική του συνέντευξη αναμένεται να περιγράψει τις κυβερνητικές ευθύνες και να καταγγείλει τον πρωθυπουργό ότι απορρίπτει ακόμη και την χείρα βοήθειας των πολιτικών δυνάμεων για την διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης.

Δεν είναι τυχαίο ότι από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε από τον πρωθυπουργό να υπάρξει ένα πολιτικό μορατόριουμ, έστω κι ενός μήνα, ώστε οι πολιτικές δυνάμεις να καθίσουν μαζί και να συμφωνήσουν με ποιον τρόπο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλύτερα η πανδημία.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να υπερτονίσει την απροθυμία του πρωθυπουργού για συνεννόηση με τα άλλα πολιτικά κόμματα γι’ αυτό και επαναφέρει συνεχώς το θέμα της συναίνεσης σε θέματα πανδημίας, ούτως ώστε η χώρα να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της το συντομότερο δυνατόν. Αντιθέτως, βλέπει ότι ο πρωθυπουργός δείχνει μία επιμονή για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τον οποίο το Μαξίμου κατηγορεί από τη μία ότι καλλιεργεί την κοινωνική ένταση, ότι επιθυμεί την διασπορά του κορωνοϊού και επιπλέον ότι δεν έχει παρουσιάσει προτάσεις για την υγεία και την ενίσχυση του ΕΣΥ!

Η άποψη που έχει η Κουμουνδούρου για την κυβέρνηση είναι πως δεν είναι μόνο “ανέμελη” αλλά συγχρόνως και “επικίνδυνη” . “Δεν θέλει καν να συνεννοηθούμε κι επιλέγει να επιτίθεται στην κοινωνία, γιατί επί της ουσίας στην κοινωνία επιτίθεται και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ “λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζοντας πως την ώρα που ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι στο ‘κόκκινο” η κυβέρνηση θέλει να εμφανίζεται ότι ελέγχει την κατάσταση.