ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτη αποτυχία του «επιτελικού κράτους» να διαχειριστεί τον χιονιά

Την απόλυτη αποτυχία του “επιτελικού κράτους” να διαχειριστεί τον χιονιά που έπληξε την Αττική με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών στην Αττική οδό , το κλείσιμο κεντρικών λεωφόρων και δρόμων της Αθήνας, τη διακοπή ρεύματος στα Βόρεια προάστια και τις εμπλοκές στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας εξέδωσε ουκ ολίγες ανακοινώσεις, ενώ υπήρξε και παρέμβαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα με σχόλιό του στο twitter. H τελευταία ωστόσο ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που κάνει λόγο για “προφανείς ευθύνες” απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να φροντίσει για τον απεγκλωβισμό των συμπολιτών μας από την Αττική οδό και να συνδράμει για την ασφάλειά τους καθώς αυτό αποτελεί τώρα την κεντρική προτεραιότητα.

Νωρίτερα βέβαια, ζητώντας την απομάκρυνση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη καθώς ο υπόδικος τηλεπαρουσιαστής Φουρθιώτης προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις μηνυμάτων που υποδηλώνουν και νομοθετικές παρεμβάσεις υπέρ του, διερωτήθηκε εάν θα υπάρξουν και αποχωρήσεις υπουργών την ημέρα που το επιτελικό κράτος κατέρρευσε με πάταγο και θάφτηκε στο χιόνι.

Το αδιέξοδο και την πρωτοφανή αγωνία που βίωσαν εγκλωβισμένοι οδηγοί όχι μόνο στην Αττική οδό αλλά και σε πολλές άλλες κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας σχολιάστηκε και από τον Αλέξη Τσίπρα: “Με χιόνι, με πυρκαγιά, με βροχή 2,5 χρόνια τώρα το επιτελικό μπάχαλο και πάντα κάποιος άλλος έχει την ευθύνη” ανέφερε στα social media.

O ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καυτηρίασε την προσπάθεια της μετάθεσης ευθυνών επισημαίνοντας πως για την κυβέρνηση “η ευθύνη ανήκει πάντα κάπου αλλού. Άλλοτε στους πολίτες, άλλοτε στον ΔΕΔΔΗΕ, άλλοτε στους “ασυνείδητους οδηγούς” και στην Αττική οδό αλλά μόνο στον κ. Μητσοτάκη δεν ανήκει.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν άφησε ασχολίαστο και το γεγονός πως ενώ τις τελευταίες πέντε ημέρες η κυβέρνηση διαβεβαίωνε για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, δεν κατάφερε να κρατήσει ανοιχτές από τις τις πρώτες ώρες τις χιονόπτωσης ακόμη και κεντρικές οδικές αρτηρίες εντός της πρωτεύουσας. “Προφανώς το δόγμα Μητσοτάκη για την πολιτική προστασία είναι να στέλνει sms στο κινητό των πολιτών” ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση. Με κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες και οι αναπληρωτές τομεάρχες Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών -Μεταφορών σχολιάζουν πως η “Ελπίδα” ξεσκέπασε για μία ακόμη φορά την ανικανότητα και την ένδεια του επιτελικού κράτους της ΝΔ. Οι κ.κ Σπίρτζης, Παππάς, Καλαματιανός και Γιαννούλης σημειώνουν πως ο “άριστος” συντονισμός υπουργών και περιφερειαρχών της ΝΔ κατάφερε να είναι κλειστές οι λεωφόροι Κηφισίας, Μεσογείων, Μαραθώνος, Κατεχάκη, η Αττική οδός, οι κεντρικοί δρόμοι στο σύνολο των δήμων της Ανατολικής Αττικής και Βόρειας Αθήνας καθώς και η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας.

Το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει στην πράξη την ευθύνη για να μπει τέρμα στην εικόνα χάους που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ακόμη και για ανθρώπινες ζωές.