ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυχημένος, φοβισμένος, αδιόρθωτος και σε αποδρομή ο κ. Μητσότακης

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία και η εκτίμησή του αυτή εδραιώθηκε μετά την πρωθυπουργική παρουσία στη Θεσσαλονίκη.

Η Κουμουνδούρου “είδε” έναν πρωθυπουργό “αποτυχημένο”, “φοβισμένο”, “αδιόρθωτο” και σε “αποδρομή” διαπίστωση που ενισχύει την άποψη πως η αντίστοιχη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της 85ης ΔΕΘ θα πρέπει να πείσει τους πολίτες πως υπάρχει εναλλακτική προοδευτική πρόταση που θα στηρίζει την κοινωνία και θα λειτουργεί υπέρ των πολλών.

Αποτίμηση της τριήμερης παρουσίας του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ έγινε κατά τη συνεδρίαση του πολιτικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Στην αξιωματική αντιπολίτευση διακρίνουν πανικό στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του και επαναλαμβάνουν ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών αλλά συγχρόνως συνιστούν και επανάληψη μέτρων που εφαρμόζονται ήδη όπως το πάγωμα της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μετατροπή μέρους της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις σε μη επιστρεπτέα. Όσο για το μέτρο της ενίσχυσης νεοπροσληφθέντων νέων και εργοδοτών διαπιστώνεται ότι τα 1.200 ευρώ στο εξάμηνο θα μοιραστούν ισόποσα στα δύο μέρη ανά 100 ευρώ το μήνα! Ως εκ τούτου στην Κουμουνδούρου μιλούν για “εξαπάτηση” της κοινωνίας αλλά και της μεσαίας τάξης την οποία όπως λένε “ξεγέλασε” προεκλογικά ο Κ. Μητσοτάκης τάζοντας φοροελαφρύνσεις και καλύτερες δουλειές. Όμως, όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η μεσαία τάξη αλλά και τα ευάλωτα νοικοκυριά πλήττονται μαζί με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια για την οποία η κυβέρνηση αδιαφόρησε και δεν έλαβε εγκαίρως κανένα μέτρο ανάσχεσής της.

“Δεν είπε κουβέντα για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε να αποκλιμακωθούν οι τιμές και από τους ιδιώτες παρόχους” σχολίασε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου με τη προσθήκη πως από την πρωθυπουργική εμφάνιση στη ΔΕΘ μένουν data και συμπάθεια για την ελληνική κοινωνία.

Στο μεταξύ η Κουμουνδούρου αποδόμησε πλήρως το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργό λέγοντας πως το μεγαλύτερο τμήμα τους ήταν ή επανάληψη μέτρων που ισχύουν ήδη, είτε μέτρα που ισχύουν ήδη, είτε μέτρα που παρατείνονται για ορισμένους μήνες, είτε τέλος για μέτρα που ήδη έχουν πρϋπολογιστεί. Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέει ότι τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν αφορούν 404 εκατομμύρια ευρώ και όχι 3,5 δις ευρώ που διαφημίζει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Για την ακρίβεια επισημαίνει ότι το άθροισμα των μέτρων είναι 3,4443 δισ. ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 404 εκατομμύρια αφορούν νέα μέτρα, αφού ήδη ίσχυαν μέτρα 2,576 δισ. ευρώ και οι επεκτάσεις υφιστάμενων μέτρων ανέρχονται στα 463 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρακολουθεί με αγωνία την επαναλειτουργία των σχολείων και ζητάει δια του τομεάρχη Παιδείας Νίκου Φίλη να μην ισχύσει η επικίνδυνη -όπως λέει- πρόβλεψη για πάνω από 50% κρούσματα προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα, ώστε να μην μετατραπούν τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊου. Ζητάει επίσης να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την αραίωση στις τάξεις αφού ένα εκατομμύριο μαθητές φοιτούν σε αίθουσες χωρητικότητας από 18 έως 30 παιδιά.