ΣΥΡΙΖΑ: Αργά ή γρήγορα θα απαντήσουν, μετά και την εισαγγελική παρέμβαση

Κατά μέτωπον επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της αποκαλυπτικής μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα τόσο ως προς το περιεχόμενό της όσο και προς τον τρόπο που την αντιμετώπισε εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο τη Βουλή.

Στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022 τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικεντρώνονται και στο θέμα της μελέτης που κατά τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός, την ώρα που ένας εκ των συντακτών της ο καθηγητής κ. Λύτρας επιμένει ότι παραδόθηκε σε αυτούς που παίρνουν αποφάσεις σε ανώτατο επίπεδο. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ήρθε και η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου πως “είναι αδιάφορο εάν η κυβέρνηση γνώριζε τη μελέτη” που πυροδότησε την ένταση αλλά και την κριτική για το πώς η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης χειρίζονται την υπόθεση για την οποία έχει παρέμβει ο εισαγγελέας χρησιμοποιώντας ακόμη και ψεύδη. “Από το δεν γνωρίζαμε τίποτα για τη μελέτη” ο κ. Σκέρτσος διαπίστωσε πριν λίγο ότι είναι απλά αδιάφορο εάν γνώριζε το Μέγαρο Μαξίμου. Δηλαδή είναι αδιάφορο ότι ο στενότερος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη για την πανδημία είχε προειδοποιήσει ήδη από το Μάιο του 2021 ότι η θνητότητα εκτός ΜΕΘ είναι 87,5% υψηλότερη, αλλά ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πως είναι το ίδιο με το να είσαι εντός ΜΕΘ” σχολίασε οργισμένα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποιεί δε ότι αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση μετά και την εισαγγελική παρέμβαση θα αναγκαστεί να απαντήσει εάν την μελέτη την πήραν στα χέρια τους ή την αγνόησαν και ποιοι.

Σημειωτέον πως στο πολιτικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που συνεδρίασε το πρωί υπό τον Αλέξη Τσίπρα τονίστηκε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να επιμείνει στο θέμα σκληραίνοντας περαιτέρω την στάση της στη Βουλή με κορύφωση την ομιλία του ίδιου του προέδρου του κόμματος αύριο Σάββατο.