ΣΥΡΙΖΑ: Ασφυκτικό πρέσινγκ στην κυβέρνηση για τα θέματα της ακρίβειας

Ασφυκτικό πρέσινγκ στην κυβέρνηση για τα θέματα της ακρίβειας προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητώντας έστω και τώρα να προχωρήσει στη λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δοκιμάζονται.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό για το θέμα της οικονομικής ασφυξίας των αγροτών καταλογίζοντάς του μάλιστα απόπειρα εξαπάτησης των παραγωγών καθώς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την στήριξή τους είναι όπως επισημαίνει ανεπαρκή και κατώτερα των περιστάσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα περιοδεύσει αύριο το πρωί στην περιοχή του Βύρωνα σε μία ακόμη δράση που στοχεύει στην επικοινωνία με τον απλό κόσμο και στην άμεση επαφή του με τα προβλήματα της κοινωνίας. “Αυτό το μοντέλο της επικοινωνίας με τους πολίτες δεν πρόκειται να το αλλάξουμε” αναφέρουν στην Κουμουνδούρου αναδεικνύοντας την ανάγκη του κόσμου να μοιραστεί τα προβλήματά του ζητώντας βεβαίως και λύσεις σε αυτά.

Κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΕΣΕΕ ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για τραγική εικόνα στην αγορά και τα καταστήματα και εκτίμησε ότι ο συνδυασμός των τρομακτικών αυξήσεων και της συρρίκνωσης του εισοδήματος δημιουργεί προϋποθέσεις κοινωνικής κρίσης. “Η εικόνα του κόσμου, του εμπορίου είναι αυτή που βλέπω όταν πηγαίνω στις γειτονιές, ανθρώπους που ζουν με αγωνία αν θα επιβιώσει η επιχείρησή τους” σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του χαρακτηρίζοντας ειλικρινές αυτό που ακούει στις περιοδείες του πως η κατάσταση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις είναι χειρότερη από τα πρώτα χρόνια των μνημονίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την έλλειψη βούλησης της κυβέρνησης να προστατεύσει την κοινωνία από την ακρίβεια και σχολίασε πως την ώρα που εγείρονται αντιστάσεις για να υποστηριχθούν οι εργαζόμενοι και μικροεπιχειρηματίες η κυβέρνηση δίνει 7 δισ. ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα και άλλα 6,65 δισ. ευρώ μέσα σε διάστημα 22 μηνών σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς.

-Ad-