ΣΥΡΙΖΑ: Αύριο το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ήρθε η ώρα για το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν το πρωί του Σαββάτου, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Μοναδικό και αποκλειστικό αντικείμενο του Συνεδρίου είναι η επικύρωση των υποψηφιοτήτων για την αρχηγία του κόμματος, κάτι που σημαίνει ότι τα μόνα στελέχη που θα πάρουν το λόγο πέραν της γραμματέως του κόμματος θα είναι οι πέντε διεκδικητές της ηγεσίας. Προηγουμένως το Σώμα του Διαρκούς Συνεδρίου θα πρέπει να έχει επικυρώσει τις υποψηφιότητες και να εγκρίνει τις υπογραφές (στο σύνολο τουλάχιστον 30) που πρέπει να καταθέσει ο υποψήφιος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης. Έχει τη σημασία του το γεγονός πως αύριο είναι

 η πρώτη φορά που ο κ. Κασσελάκης θα απευθυνθεί σε κομματικό κοινό καθώς η υποψηφιότητά του έχει δεχθεί κριτική και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Με σημερινές τους συνεντεύξεις οι  Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας άφησαν αιχμές για την υποψηφιότητα Κασσελάκη. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών διατύπωσε αμφιβολίες για το κατά πόσο ο ομογενής υποψήφιος γνωρίζει το κόμμα και την ιστορία του -“το κόμμα δεν είναι επιχείρηση να φέρεις διευθύνοντα σύμβουλο από άλλη χώρα” ενώ ο Στ. Τζουμάκας μίλησε σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους και σχολίασε: “Γελάει η κοινωνία, έχει πέραση σε έναν κόσμο που είναι UFO, δεν έχει σχέση με τους κοινωνικούς αγώνες και δεν ξέρει για τα συμφέροντα που είναι από πίσω. Αυτό το σύστημα είναι αναταραχή”.

Από την πλευρά του ο Στ. Κασσελάκης απαντώντας διαδικτυακή κριτική που δέχεται με νέο του video είπε: Με “φύτεψε” ο Αλέξης Τσίπρας. Εκείνος με “πότισε” στην πολιτική. Δεν θα πολιτευόμουν αν δεν υπήρχε ο Αλέξης γι’ αυτό διεκδικώ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Για να τιμήσω την κληρονομιά του”.

 Σε συνέντευξή της στην Ερτ η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε πως η υποψηφιότητα :Κασσελάκη “είναι απολύτως ευπρόσδεκτη” για να σημειώσει όμως πως “η απουσία του Προέδρου από το Κοινοβούλιο είναι ένα ζήτημα” σε σχέση με το γεγονός πως Στ. Κασσελάκης δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής. Είπε ειδικότερα πως “έχω επιλέξει εξ αρχής να μην κάνω κανένα σχόλιο για συνυποψηφίους μου (…) Ξαναλέω ότι η διαδικασία μας είναι απολύτως ανοιχτή. Αυτό έχουμε επιλέξει. Δηλαδή μπορεί ο καθένας να προσέλθει σε αυτή τη διαδικασία και να διεκδικήσει να γίνει πρόεδρος του χώρου.

Επίσης, ο Νίκος Παππάς επανλαμβάνει ότι “κάθε υποψηφιότητα είναι καλοδεχούμενη. Κάθε γεγονός που μπορεί να αυξήσει το ενδιαφέρον γύρω από τη διαδικασία μας είναι θετικό. Δεν πρέπει να υπάρχουν αντιπαραθέσεις οι οποίες είναι οξείες, οι οποίες αποδίδουν χαρακτηρισμούς ή να αποδίδουμε κρυφές ατζέντες. Θα πρέπει να κάνουμε έναν ειλικρινή πολιτικό διάλογο. Σε ερώτηση για το debate σχολίασε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3: “Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Λυπάμαι που δεν έχει δρομολογηθεί για τις 7 του Σεπτέμβρη. Νομίζω ότι πρέπει να ερωτηθούν και οι συνυποψήφιοί μου”.