ΣΥΡΙΖΑ: Χριστούγεννα με το βλέμμα στο 2023 και στις κάλπες

Την ώρα που η κυβέρνηση διαρρέει στον Τύπο πως ο πρωθυπουργός έχει σημειώσει στο ημερολόγιό του την 9η Απριλίου του 2023 ως την επικρατέστερη ημερομηνία για τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να καλλιεργεί την προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο, εστιάζοντας στα μέτρα και τις ρυθμίσεις μίας αυριανής κυβέρνησής του που θα δώσουν πραγματική ανάσα στους πολίτες και δεν θα σχετίζονται με food ή άλλα…pass!

Περιοδεύοντας σήμερα σε μία από τις πιο λαΐκές συνοικίες της β’ εκλογικής περιφέρειας του Πειραιά, ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους πολίτες με τους οποίους συζήτησε για την πρόθεσή του να γίνει αναδιανομή του πλούτου προς τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους. Μίλησε για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και για αύξηση 10% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι έχουν μείνει καθηλωμένοι για περισσότερα από δέκα χρόνια. Συγχρόνως δεσμεύτηκε για μείωση των οριζόντιων φόρων, δηλαδή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ και έκανε λόγο για δίκαιη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με διαγραφή μέρους της ονομαστικής αξίας και 120 δόσεις.

“Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα , όμως θα δώσει ανάσα στην κοινωνία, θα ξαναφέρει δικαιοσύνη” σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ακούσει αύριο στο γραφείο του τα κάλαντα από τον Σύλλογο Κεφαλλήνων και Ιθακών αλλά και βορειοηπειρωτικούς συλλόγους της ελληνικής ομογένειας. Και το μήνυμά του για τις γιορτές αναμένεται να είναι ανάλογο με αυτό που έστειλε από τον Πειραιά ευχόμενος να είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που θα βρουν τον ελληνικό λαό βουτηγμένο μέσα στον βούρκο της αδικίας, των ανισοτήτων, της εκμετάλλευσης και της διαφθοράς.

Σημειωτέον πως σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις του Documento επιβεβαιώνεται ότι ο υπουργός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και μάλιστα ως “στόχος” με την κωδική ονομασία 519c. Η Κουμουνδούρου αναμένει τις…αντιδράσεις της κυβέρνησης στα νέα δημοσιεύματα θυμίζοντας ότι το Μαξίμου δεν διέψευσε την παρακολούθηση του υπουργού Εργασίας κ. Χατζηδάκη από την ΕΥΠ.