ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ξέρουμε αν θα γελάει ο κ. Γεωργιάδης όταν αρχίσουν οι διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής

Ένα από τα θέματα με τα οποία ενδεχομένως θα ασχοληθεί η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που θα συγκροτηθεί για να διερευνήσει ενδεχόμενη χειραγώγηση μέσων ενημέρωσης και εταιρειών δημοσκοπήσεων “αποκάλυψε” με έμμεσο τρόπο η Κουμουνδούρου.

Την ώρα που η κυβέρνηση δεν έχει διασαφηνίσει τουλάχιστον ως τώρα ποια θα είναι η στάση της αναφορικά με την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, διαρρέοντας απλώς ότι θα πρέπει να υπάρξει διεύρυνση του χρονικού ορίζοντα του ελέγχου που να επεκταθεί και στην περίοδο του 2015/2019 ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ φαίνεται πως προετοιμάζει το προς εξέταση υλικό της εξεταστικής.

Να σημειωθεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει χαρακτηρίσει καλοδεχούμενη τη διαρροή της Νέας Δημοκρατίας περί διεύρυνσης του χρόνου ελέγχου και την καλεί να υπερψηφίσει την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, αν και κύκλοι του σημειώνουν με νόημα πως δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση δεν είχε τέτοιες υποψίες και επικεντρώθηκε στο στήσιμο μιας προανακριτικής που δεν οδήγησε πουθενά.

Με αφορμή το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών πως ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων από το υπουργείο Ανάπτυξης με απευθείας ανάθεση στη δημοσκοπική εταιρεία Interview στην οποία μάλιστα εμφανίζεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης την ώρα που σε όλες τις αντίστοιχες έρευνες βρίσκεται σε χαμηλές θέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε: “Δεν ξέρουμε αν θα γελάει ο κ. Γεωργιάδης κι όταν αρχίσουν οι διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει όλα αυτά τα ζητήματα. Μάλλον κρύος ιδρώτας θα τον πιάσει” είπε η Κουμουνδούρου προβάλλοντας και το γεγονός πως η εν λόγω δημοσκοπική εταιρεία συνεργάζεται σχεδόν αποκλειστικά με “το γνωστό ακροδεξιό κανάλι Βεργίνα TV και τον κουμπάρο του κ. Γεωργιάδη, Σ. Καλόγηρο”.

Την Παρασκευή θα γίνει στη Βουλή η συζήτηση επί της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Κ. Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας κι εκεί δεν αποκλείεται να υπάρξουν αναφορές και στο θέμα που αφορά την εξεταστική.