ΣΥΡΙΖΑ: Δημιουργική λογιστική από την κυβέρνηση – Δεν δίνει 24 δισ. ευρώ

Εσείς μιλάτε για ενίσχυση 24 δις στην οικονομία εμείς σάς λέμε ότι δίνετε περίπου το 1/3 αυτού, δηλαδή 8.5 δις απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση αναφορικά με τις ανακοινώσεις της για το σύνολο της στήριξης προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους από την αρχή της πανδημίας έως και τον Οκτώβριο του 2020.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί ευθέως τα 24 δις ευρώ που εμφανίζει το οικονομικό επιτελείο και τονίζει πως αυτά υπάρχουν μόνο στα όνειρα του κ. Μητσοτάκη. Παραθέτει δε και αναλυτικό πίνακα με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει συνολικά η κυβέρνηση και το άθροισμα του ΣΥΡΙΖΑ δίνει σύνολο μέτρων 8.537 δις ευρώ!

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ το Μέγαρο Μαξίμου επιδίδεται σε δημιουργική λογιστική. Μάλιστα στην Κουμουνδούρου σχολιάζουν καυστικά πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός έλεγε 0+0=14 και τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πήγε ένα βήμα παρακάτω υποστηρίζοντας πως 14+0=24.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιπαρατίθεται σκληρά με την κυβέρνηση με επίκεντρο το πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας με την Κουμουνδούρου να επιμένει -παρά την διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι έρχονται μειώσεις μισθών της τάξης του 20%. «Προφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή δεν ξέρει τί ανακοίνωσαν χτες οι υπουργοί της κυβέρνησης ή πιστεύει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν απλή αριθμητική» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως από την στιγμή που ο εργοδότης θα καταβάλλει το 50% του μισθού και το κράτος θα συμπληρώνει το 60% του υπόλοιπου 50% (που δεν καταβάλλεται από τον εργοδότη) αυτό συνεπάγεται μείωση μισθού 20%. Κϋκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν δε πως την ίδια ώρα που ο κ. Πέτσας χαρακτήριζε «σενάρια φαντασίας» τις μειώσεις μισθών 20% και την επιδότηση της αναστολής εργασίας που μονιμοποιούν τα μέτρα της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης τις παραδεχόταν επιβεβαιώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η τομεάρχης Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κάνει λόγο για «στρατηγική διάλυσης της εργασίας από την κυβέρνηση», ενώ ο τομεάρχης Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με αφορμή την έκθεση αξιολόγησης ενισχυμένης εποπτείας που προβλέπει 9,7% ύφεση σχολιάζει πως από την μελέτη της προκύπτει ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αναβάλει την αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2021 και να καταργήσει την ηλεκτρονική προδήλωση των υπερωριών που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ.\Συμπληρώνει πως για την πρώτη κατοικία προκύπτει πως το κυβερνητικό σχέδιο αντιστοιχεί στην πρόταση «θα σάς πάρουμε το σπίτι, αλλά μην φοβάστε, θα σάς επιτρέπουμε να μείνετε ως ενοικιαστές».