ΣΥΡΙΖΑ: Εάν η κατάσταση δεν ήταν τραγική θα θύμιζε απλά Δελφινάριο

Τις κυβερνητικές παλινωδίες στα σχολεία, στα νοσοκομεία και στην Συμφωνία των Πρεσπών αξιοποιεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως εάν η κατάσταση δεν ήταν τραγική θα θύμιζε απλά Δελφινάριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ την ημέρα που τα ΜΑΤ εμπόδισαν με γκλομπς και χημικά υγειονομικούς διαδηλωτές και η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε μέτρα για την αναχαίτιση των καταλήψεων στα σχολεία επιτέθηκε στον ίδιο τον πρωθυπουργό με την επισήμανση πως κάθε αδιέξοδο και κάθε παλινωδία φέρει την υπογραφή του. Οι χθεσινές ανακοινώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κυβέρνηση κινούνται στην κατεύθυνση της πολιτικής απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ζητούμενο αποτελεί η φθορά της και η ανάδειξη των αδιεξόδων που έχει προκαλέσει στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και συνολικά στην οικονομία της χώρας.

“Ο κ. Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να αγχώνεται για τον τραγέλαφο να τσακώνονται δημόσια οι υπουργοί του «επιτελικού» κράτους του για κάθε φιάσκο και τις ευθύνες της κυβέρνησής του», σχολίασε η Κουμουνδούρου θυμίζοντας τις μάσκες-αλεξίπτωτα, στους μαθητές, το κομφούζιο στις συγκοινωνίες εν μέσω έκρηξης κρουσμάτων, την παντελή αδιαφορία για τις πρωτοφανείς καταστροφές στην Καρδίτσα, αλλά και την ιστορική εξαπάτηση με την «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών».

Όσο για τα όσα διέρρευσαν από το υπουργικό συμβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε πως την ώρα που δήθεν ο κ. Μητσοτάκης έτριξε τα δόντια στους υπουργούς του για το γενικευμένο κυβερνητικό μπάχαλο «η κ. Κεραμέως χρεώνει το φιάσκο με τις μάσκες και τα κενά στα σχολεία σε όλους πλην του εαυτού της, ο κ. Σταϊκούρας βγάζει ανακοίνωση με την αντίθεσή του για την προσφυγική δομή στην εκλογική του περιφέρεια καρφώνοντας τον κ. Μηταράκη και περί τους σαράντα βουλευτές στη ΝΔ δεν επιτρέπουν στον πρωθυπουργό να φέρει στη Βουλή για ψήφιση τις Συμφωνίες για τη Βόρεια Μακεδονία απειλώντας με καταψήφιση.