ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματικό λάθος να μειώνονται τα τεστ σε αυτή τη χρονική συγκυρία

Ανακοίνωση για τη «δραματική μείωση» του αριθμού των τεστ από την κυβέρνηση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κριτική για την επιλογή της κυβέρνησης να μειώσει τον αριθμό των καθημερινών τεστ, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «την ώρα μάλιστα», όπως αναφέρει, που οι επιστήμονες «φωνάζουν» για μαζικοποίηση τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «την ώρα που όλοι οι επιστήμονες και τα μέλη της Επιτροπής φωνάζουν για συνταγογράφηση των τεστ και μαζικοποίησή τους για να έχουμε εικόνα της διασποράς του ιού στους πολίτες, η κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει να την αρνείται, αλλά μειώνει και δραματικά τον αριθμό των τεστ.

Ενώ οι σκληροί δείκτες θανάτων και διασωληνωμένων παραμένουν δραματικά υψηλοί, σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα λιγότερα τεστ τον τελευταίο μήνα. Με μόλις 6.105 μοριακά τεστ, τα 1.251 επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν δείχνουν υποχώρηση της πανδημίας αλλά αντίθετα επικίνδυνη αύξηση της θετικότητας στους πολίτες.

Είναι εγκληματικό λάθος να μειώνονται τα τεστ σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία. Οι επιστήμονες καλούνται να κάνουν εισηγήσεις στα τυφλά και οι πολίτες παίρνουν εντελώς λάθος μηνύματα εφησυχασμού. Επιτέλους, η κυβέρνηση να σοβαρευτεί, δεν γίνεται να παίζει κορώνα γράμματα τη δημόσια Υγεία».