ΣΥΡΙΖΑ: Ελιγμός Μητσοτάκη ο «μήνας των εκλογών»

Ως ελιγμό του πρωθυπουργού που αναγκάζεται να προσδιορίσει τουλάχιστον τον μήνα των εκλογών βλέπουν στην Κουμουνδούρου την “αποκάλυψη” Μητσοτάκη σύμφωνα και με διαρροές του Μαξίμου πως οι κάλπες θα στηθούν τον Μάιο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πιστεύουν πως ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να ανακοινώσει πως οι εκλογές θα γίνουν περί τα τέλη Μαϊου και υπό την πίεση των εξελίξεων με το τραγικό συμβάν στα Τέμπη και υπό την πίεση της αντιπολίτευσης που αξιώνει από τον Κ. Μητσοτάκη να μιλήσει για την ημερομηνία των εκλογών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ “πάγωσαν” οι κομματικές διαδικασίες λόγω του θανάτου της μητέρας της συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα Μπέτυς Μπαζιάνα κι έτσι ο πρόεδρος του κόμματος δεν πήγε στην Βουλή για να μιλήσει με αφορμή το πολυνομοσχέδιο Σκρέκα που περιλαμβάνει και προβλέψεις για ιδιωτικοποίηση του νερού. Ωστόσο αύριο το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στο γραφείο του στη Βουλή με τα σωματεία εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ αν και το επίμαχο νομοσχέδιο ψηφίστηκε μόνο με τις ψήφους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση φωνάζουν πως το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού αποδεικνύει πως η ΝΔ είναι μνημονιακότερη των μνημονίων, καθώς παραβιάζει και αποφάσεις του ΣτΕ και ξεπουλά το κοινωνικό αγαθό του νερού. Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατηγορούν την κυβέρνηση πως συνεχίζει στη γραμμή της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, δηλαδή αναχρονιστικές πολιτικές που υπηρετούν τον στόχο της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θυμίζουν πως υπάρχουν αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που διατάσσουν την επαναφορά των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον δημόσιο κρατικό έλεγχο, όμως η κυβέρνηση δεν έχει συμμορφωθεί με αυτές.