ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επαναλάβουμε τα ίδια για την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μπορεί το Μαξίμου να μην δίνει ακόμη απαντήσεις σε σχέση με το “πόθεν έσχες” του πρωθυπουργού που δεν περιλαμβάνεται ούτε στην δήλωση 2020 για την χρήση του 2019 την γαλλική εταιρία που δεν αναφέρεται στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης από το 2016, όμως χαρακτηρίζει “γραφικότητα” την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για να κηρυχθεί-εφόσον κριθεί αναγκαίο- ως αργία η ερχόμενη Δευτέρα με την κορύφωση του παρατεταμένου καύσωνα.

Είναι γεγονός πως η Κουμουνδούρου δεν κρύβει την ανησυχία της για το εντεινόμενο καιρικό φαινόμενο και καλεί την πολιτεία να πάρει όσα μέτρα χρειάζεται, ακόμη κι αν χρειαστεί να κηρυχθεί μία ημέρα αργία, εφόσον οι ειδικοί κρίνουν ότι ένα τέτοιο μέτρο είναι αναγκαίο. Πάντως, κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασαν στους κυβερνητικούς σχολιασμούς ευχόμενοι την επόμενη εβδομάδα να μην χρειαστεί για μία ακόμη φορά “να επαναλάβουμε τα ίδια για τον ερασιτεχνισμό και την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί ένα προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο. Θυμίζουν πως την τελευταία φορά που σημειώθηκε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο-όπως ο χιονιάς τον προηγούμενο χειμώνα-“δεν πήραν απλά κάτω από τη βάση αλλά έδωσαν λευκή κόλλα, αφού “κατάφεραν” να αφήσουν χωρίς ρεύμα μέσα στο χιονιά για μία εβδομάδα τα μισά βόρεια προάστια”.

Οι ίδιοι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρουν πως “ειλικρινά δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε αν το μεγαλύτερο πρόβλημα του κυρίου Μητσοτάκη είναι η ανικανότητα ή η αλαζονεία που τον οδηγεί να μην ακούει κανέναν, ακόμη και τους ειδικούς, όταν αυτοί εγκαίρως τού κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την πολιτική προστασία”.

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον διευθυντή και πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητή Μανόλη Πλειώνη και ενημερώθηκε για τον επερχόμενο καύσωνα που θα πλήξει την χώρα τις επόμενες ημέρες. Προειδοποίησε την πολιτεία να ακούσει τις γνώμες των ειδικών καθώς εκτιμούν ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες ημέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε επίσης σε δημόσια ανάρτησή του ότι σε κάθε περίπτωση ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προετοιμαστεί έγκαιρα. “Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μάς απειλεί. Δεν υπάρχει πια καμιά δικαιολογία αιφνιδιασμού. Οφείλουμε έγκαιρα να οργανώσουμε την άμυνά μας απέναντι στις συνέπειές της. Κυρίως όμως, να δράσουμε με σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που την προκαλούν” σημείωσε χαρακτηριστικά.