ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίζουμε στις 158 συγγνώμες από τους βουλευτές της ΝΔ

Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης φθάνει σε σημείο να αναγνωρίζει την συμβολή του Νίκου Καρανίκα στο θέμα της θεσμοθέτησης της φαρμακευτικής κάνναβης, τότε στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να κάνει στροφή 180 μοιρών και σε άλλα κορυφαία θέματα για τα οποία αντιπολιτευόταν σφόδρα και επέκρινε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Βεβαίως, το μεγάλο ζητούμενο για την Κουμουνδούρου είναι μετά τη δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης να έρθει και η προφορική -γιατί ουσιαστική έχει επέλθει- δικαίωση για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας άλλωστε έχει ζητήσει 158 συγγνώμες, όσοι δηλαδή και οι βουλευτές της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Να σημειωθεί πάντως ότι η κυβέρνηση καθυστερεί κι άλλο την ψήφισή τους στη Βουλή ιδίως μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις των κ.κ Σαμαρά και Καραμανλή με αιχμή τα ελληνοτουρκικά .

“Ελπίζουμε στις 158 συγγνώμες από τους βουλευτές της ΝΔ” τονίζουν παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά το επίμαχο θέμα της …αποθέωσης του Νίκου Καρανίκα, πρώην συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίζουν πως “χαιρετίζουμε τη μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη και την-έστω και με μεγάλη καθυστέρηση-παραδοχή πως οι επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη είναι εξαιρετικά σημαντικές τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά”. Προσθέτουν επίσης πως μετά τη δικαίωση “θα περιμέναμε και μία πρώτη συγγνώμη για τους τόνους λάσπης και το σαμποτάζ στις επενδύσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ” για το θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης.

Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θυμίζουν πως ο σημερινός υπουργός Ανάπτυξης το 2018 ειρωνευόταν την τότε κυβέρνηση για την προώθηση του σχεδίου της φαρμακευτικής κάνναβης λέγοντας πως “η πρώτη επένδυση που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι ο μπάφος”, ενώ ο Μάκης Βορίδης δήλωνε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί την ανεξέλεγκτη καλλιέργεια του χασίς”.

Στην συζήτηση του νομοσχεδίου για τη φαρμακευτική κάνναβη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σήμερα, αποκαλύφθηκε η απόλυτη μεταστροφή της ΝΔ που το 2018 είχε καταψηφίσει καταγγέλλοντας. Ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος η στάση της ΝΔ και αισθάνθηκε την ανάγκη να συγχαρεί από το βήμα τον Νίκο Καρανίκα που έδωσε μάχες για να θεσμοθετηθεί η φαρμακευτική κάνναβη, κάτι που όπως είπε “τον τιμά” ανεξάρτητα από τις σοβαρές πολιτικές διαφορές που τούς χωρίζουν.