ΣΥΡΙΖΑ: Επεισοδιακά ξεκίνησε η εβδομάδα – Ο Κούλογλου και το μήνυμα Κασσελάκη

Επεισοδιακά ξεκίνησε η εβδομάδα για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία καθώς ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του κόμματος λόγω των διαφωνιών του με την ηγεσία.

“Δεν μπορούσα να συμμετέχω έστω και από τις Βρυξέλλες, σε ένα σίριαλ, γιατί η όλη κατάσταση έχει εξελιχθεί σε σίριαλ του Netflix” είπε χαρακτηριστικά. Η Κουμουνδούρου απάντησε λίγη ώρα αργότερα λακωνικά πως ο κ. Κούλογλου οφείλει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε. Την ίδια ώρα ο Νίκος Φίλης συνέχισε το δριμύ κατηγορώ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη προαναγγέλλοντας ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας. Ο Δημήτρης Βίτσας από την πλευρά του σχεδόν προανήγγειλε την αποχώρηση στελεχών της “Ομπρέλας” από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποκαλύπτοντας ότι θα συγκροτηθεί και νέος πολιτικός φορέας με στόχο την κάθοδο στις ευρωεκλογές το οποίο κατά τη γνώμη του μπορεί να ονομάζεται Ανανεωτική, Οικολογική, Ριζοσπαστική Αριστερά.

Ο Στέλιος Κούλογλου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του με ανοιχτή επιστολή προς τον Στέφανο Κασσελάκη και οι λόγοι της αποχώρησής του όπως αναφέρει αφορούν “έλλειψη σοβαρής αντιπολίτευσης” σε μία κατάσταση “που στερείται σοβαρότητας για το κόμμα”. Αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο του κόμματος αναφέρει ότι “η δημόσια συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την προσωπική σας ζωή” ενώ αναφορικά με τις θέσεις του κ. Κασσελάκη επισημαίνει ότι “βρίσκονται στους αντίποδες αυτών που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα’. Εκ παραλλήλου ο Νίκος Φίλης αποκάλυψε εμμέσως ότι στην ΚΕ ο ίδιος και άλλα στελέχη θα θέσουν θέμα ηγεσίας με αιχμή όσα ανέδειξε η Εφημερίδα των Συντακτών για την αρθρογραφία του Στέφανου Κασσελάκη στον “Εθνικό Κήρυκα” . Θα θέσουμε στην ΚΕ θέμα λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ο πρώην υπουργός σχολιάζοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να εκπροσωπεί ένα αριστερό κόμμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε δε την εκλογή Κασσελάκη “εξέλιξη διάλυσης και εξευτελισμού του κόμματος”.

Στο μεταξύ τα δικά του μηνύματα έστειλε από τη Νέα Υόρκη ο Στέφανος Κασσελάκης λέγοντας πως αν η άποψη αυτών που διαφωνούν είναι επί συγκεκριμένων πολιτικών προτάσεων θα καταλάβουν πολύ γρήγορα ότι συμφωνούμε. Πρόσθεσε πως “αυτοί οι άνθρωποι δεν συμφωνούν με το προφίλ μου, το βιωματικό μου προφίλ, αυτό δεν είναι πολιτική πρόταση είναι κόμπλεξ. ´Αρα λοιπόν ας ξεμπλοκαριστούν”. Πρόσθεσε πως όποιος θέλει να συνεργαστεί στο κομμάτι ξεκάθαρων πολιτικών προτάσεων θα δει ότι είμαι σύμμαχος του. Όποιος δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί μου, επειδή είμαι απόδημος επειδή είμαι διαφορετικός, ή δεν μεγάλωσα με θεωρητικά βιβλία στο μαξιλάρι μου για το πού θέλω να είμαι στα 35 μου, δεν πειράζει παιδιά. Εγώ είμαι εδώ για τον κόσμο, αυτός με εξέλεξε σ’ αυτόν λογοδοτώ. Και σε όποιον αρέσει”.