ΣΥΡΙΖΑ: Επίκαιρη ερώτηση στον υπ. Υγείας για «απόλυση γιατρού, λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης»

«Απόλυση» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την μη ανανέωση της σύμβασης του γιατρού Κώστα Καταραχιά και τη συνδέει με τη συνδικαλιστική του δράση.

Το θέμα «φέρνει» στη Βουλή, με επίκαιρη ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Ανδρέας Ξανθός που καταγγέλλει ότι «αποκλειστική αιτία της δυσμενούς, επιλεκτικής και εν τέλει μη σύννομης μεταχείρισης, είναι η συνδικαλιστική ιδιότητα και δράση του συγκεκριμένου γιατρού» και «το γεγονός ότι αντιτάχθηκε σθεναρά στην προσπάθεια της Διοίκησης του «Αγίου Σάββα» να ενοχοποιήσει τους εργαζόμενους για τα αυξανόμενα κρούσματα covid-19 στο προσωπικό του νοσοκομείου, ενεργοποιώντας μάλιστα διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου εις βάρος τους».

Όπως ειδικότερα αναφέρει ο κ. Ξανθός στην επίκαιρη ερώτησή του, ο Κώστας Καταραχιάς είναι γιατρός ακτινολόγος και εργάζεται ως επικουρικός γιατρός στο ΓΝ «Αγ. Σάββας». Ταυτόχρονα είναι πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. Από τον Ιανουάριο έχει αποσπαστεί στη ΜΕΘ του ΓΝ “Σωτηρία”, όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ασθενείς με covid-19.

Λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, με διάταξη νόμου παρατάθηκε η θητεία όλων των επικουρικών γιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού μέχρι 31 Οκτωβρίου του 2021. «Από τη γενική αυτή ρύθμιση και από τους χιλιάδες επικουρικούς γιατρούς που υπηρετούν στο ΕΣΥ, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην παρατείνει τη θητεία ειδικά του κ. Καταραχιά, με το πρόσχημα ότι ο διευθυντής του Τμήματος στο οποίο υπηρετεί στον “‘Αγιο Σάββα” δεν ζήτησε την ανανέωση της σύμβασής του. Έτσι, μετά τη λήξη της 3μηνης απόσπασης του στο “Σωτηρία” (31/3/201), ο συγκεκριμένος γιατρός θα απολυθεί» σημειώνει ο κ. Ξανθός.

«Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κανένας «υπηρεσιακός» λόγος που οδηγεί στη μη ανανέωση της σύμβασης του Κώστα Καταραχιά. Ούτε κανένας λογικός άνθρωπος μπορεί να πειστεί ότι ένας ακτινοδιαγνώστης με ειδική εμπειρία σε ΜΕΘ-covid δεν χρειάζεται σήμερα στο ΕΣΥ, την ώρα της κορύφωσης του 3ου επιδημικού κύματος», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Είναι προφανές ότι αποκλειστική αιτία αυτής της δυσμενούς, επιλεκτικής και εν τέλει μη σύννομης μεταχείρισης, είναι η συνδικαλιστική ιδιότητα και δράση του συγκεκριμένου γιατρού. Είναι το γεγονός ότι αντιτάχθηκε σθεναρά στην προσπάθεια της Διοίκησης του “Αγίου Σάββα” να ενοχοποιήσει τους εργαζόμενους για τα αυξανόμενα κρούσματα covid-19 στο προσωπικό του νοσοκομείου, ενεργοποιώντας μάλιστα διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου εις βάρος τους. Η στοχοποίηση του Κώστα Καταραχιά από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου λόγω της δραστήριας συνδικαλιστικής του παρουσίας είχε καταγγελθεί επίσημα από την ΕΙΝΑΠ ήδη από τον Ιανουάριο».

Ο βουλευτής Ανδρέας Ξανθός καλεί τον υπουργό Υγείας να ενημερώσει τη Βουλή «τι πρόκειται να πράξει προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει καμιά εκδικητική απόλυση συνδικαλιστή εργαζόμενου από το ΕΣΥ» και αν προτίθεται να εφαρμόσει τον νόμο, παρατείνοντας τη σύμβαση του κ. Καταραχιά μέχρι 31/10/2021.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μάχη με τις φλόγες στην Καστοριά – Πολλαπλά τα μέτωπα
15 Μαρτίου, 2025
Δούκας: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απονομιμοποιηθεί πολιτικά και ηθικά»
15 Μαρτίου, 2025
Νεκρός ένας ηλικιωμένος που επιχείρησε να κλαδέψει δέντρο στα Χανία
15 Μαρτίου, 2025
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς του 21χρονου γερμανού τουρίστα, που εντοπίστηκε νεκρός στην Κρήτη
15 Μαρτίου, 2025
Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι πιστοί στην τελευταία του κατοικία τον μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμο
15 Μαρτίου, 2025
Πρώην παίκτης ριάλιτι ο άνδρας που παρίστανε αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας
15 Μαρτίου, 2025
Τι ήταν το νεφελώδες «τείχος» που «σκέπασε» τα νότια προάστια της Αθήνας – Ποια η διαφορά με την «κανονική» ομίχλη
15 Μαρτίου, 2025
Politico: Πώς ο Πούτιν χειραγωγεί (ξανά) τον Τραμπ
15 Μαρτίου, 2025
Ξεκινά επισκέψεις στα υπουργεία ο Κ. Μητσοτάκης – Οι τρεις μεγάλες προτεραιότητες και τα μηνύματα
15 Μαρτίου, 2025
Κ. Πιερρακάκης: 132 προτάσεις συνεργασίας ελληνικών ΑΕΙ με ξένα πανεπιστήμια – Χάρβαρντ, Γέιλ, Κολούμπια έρχονται στην Ελλάδα
15 Μαρτίου, 2025