ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει για debate ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για διεξαγωγή debate ανάμεσα στους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη παρά την άρνηση της ΝΔ να συναινέσει σε αυτό θεωρώντας ότι η “αχίλλειος πτέρνα” του πρωθυπουργού βρίσκεται στον φόβο του να αντιμετωπίσει ενώπιος ενωπίω τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο.

Η κυβέρνηση απέρριψε χθες τόσο με δηλώσεις του νέου της εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου όσο και με αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα την προοπτική μιας τηλεαναμέτρησης μεταξύ των δύο μολονότι το είχε ζητήσει και επισήμως η Κουμουνδούρου μέσω της εκπροσώπου Τύπου Πόπης Τσαπανίδου. Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι πεπεισμένοι ότι ο κ. Μητσοτάκης λόγω ένδειας επιχειρημάτων και προγραμματικών θέσεων αποφεύγει την τηλεμαχία με το Αλέξη Τσίπρα κι ως εκ τούτου θα επαναφέρουν το αίτημά τους για ένα debate μεταξύ των δύο υποψηφίων πρωθυπουργών ώστε να εκθέτουν τον πρωθυπουργό καταλογίζοντάς του φόβο.

Από την Κω όπου μίλησε το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: “Εχει δίκιο να φοβάται ο κύριος Μητσοτάκης. Φοβάται τόσο που δεν τολμά να έρθει σε μία τηλεοπτική αντιπαράθεση. Που δεν τολμά να αναμετρηθεί ενώπιος ενωπίω μαζί μου. Τη μια λέει ότι το δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας και την άλλη κρύβεται. Θέλει να δοξαστεί κρυπτόμενος. Ή μάλλον λιβανιζόμενος από τους δημοσιογράφους της αρεσκείας του (…) Να επιλέγει ποια παρουσιάστρια θα τού πάρει συνέντευξη στους τηλεοπτικούς σταθμούς μη και τον ρωτήσουν τίποτα έξω από τα σκονάκια του, πρώτη φορά βλέπω να συμβαίνει για πρωθυπουργό” είπε ο Αλέξης Τσίπρας με δηκτικό τρόπο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα μιλήσει το βράδυ της Τρίτης στα Χανιά, σε μία συγκέντρωση με ιδιαίτερη πολιτική σημασία καθώς πρόκειται για την πολιτική έδρα της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση του 2019 είχε έρθει πρώτος στον νομό αφήνοντας δεύτερη τη Νέα Δημοκρατία που κέρδισε τις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κω μίλησε για προπαγάνδα φόβου των φοβισμένων αναφερόμενος στα σχόλια του κ. Μητσοτάκη περί κυβέρνησης ηττημένων και τερατογενέσεων. “Δεν σχηματίζουν ποτέ κυβέρνηση οι ηττημένοι. Κυβερνήσεις σχηματίζουν πάντα και παντού οι νικητές” είπε με νόημα.

Σημειωτέον πως η Κουμουνδούρου έχει ζητήσει την ανάρτηση και δημοσιοποίηση και των αδιάθετων στοιχείων των εταιρειών δημοσκοπήσεων έχοντας ερωτηματικά για το πώς προσδιορίζεται η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων.