ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή

Η έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου σηματοδότησε και την επιστροφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Για τη σημειολογία ο πρώην υπουργός εντάσσεται και πάλι στην ΚΟ του κόμματος λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της νέας μελέτης του καθηγητή Θόδωρου Λύτρα που καταδεικνύει πως σχεδόν όλοι οι ασθενείς με κορωνοϊό που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ στη χώρα μας κατέληξαν. Ο βουλευτής της δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου του 2021 από την κοινοβουλευτική ομάδα έπειτα από σχόλιό του με αφορμή την πρώτη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα που έδειχνε επίσης ανησυχητικά στοιχεία. Τότε ο βουλευτής είχε πει από το βήμα της Βουλής πως “χιλιάδες άνθρωποι δολοφονήθηκαν” ξεσηκώνοντας τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας που βρισκόταν στις Βρυξέλλες μόλις ενημερώθηκε σχετικά έδωσε οδηγία στη γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Όλγα Γεροβασίλη να ζητήσει από τον Π. Κουρουμπλή να ανακαλέσει όμως αυτό δεν έγινε. Έτσι βρέθηκε με επιστολή του Προέδρου εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής, όμως επανεντάχθηκε σήμερα, 9μιση μήνες αργότερα στην κοινοβουλευτική ομάδα. Κατά τις πληροφορίες νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας είχε επικοινωνήσει μαζί του και του γνωστοποίησε την πρόθεσή του να επιστρέψει σε αυτήν. Όλο αυτό το διάστημα ο Π. Κουρουμπλής ήταν ενεργός στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς δεν είχε απωλέσει την κομματική του ιδιότητα, ενώ δεν έδωσε και αφορμή για εσωκομματικά σχόλια.

Στο μεταξύ την ώρα που η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ έκλεισε άρον άρον στη Βουλή τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν κρύβει την ανησυχία του για τις εξελίξεις. Η Επιτροπή Pega της Ευρωβουλής έστειλε επιστολή στην Europol ζητώντας να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που διαθέτει προκειμένου να διερευνηθεί το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Μάλιστα στην επιστολή της κάνει λόγο για απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να διαλευκάνει την υπόθεση.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε πως “βρισκόμαστε μόλις στην αρχή των αποκαλύψεων και ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να γνωρίζει ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν τελείωσε”. Πρόσθεσε πως “ο ίδιος κάνει τα πάντα για να συγκαλυφθεί, προσβάλλοντας διαδικασίες και καταπατώντας νόμους. Όμως το τί επιδιώκει είναι ξεκάθαρο πλέον τόσο στους πολίτες όσο και στα ευρωπαϊκά όργανα. Η επιχείρηση συγκάλυψης θα αποτύχει. Οι απαντήσεις θα δοθούν”.